Sağlam: Finalde kaybettiğimiz kupayı bu kez müzemize götürmek istiyoruz

06 Aralık 2012 Perşembe 16:38
Sağlam: Finalde kaybettiğimiz kupayı bu kez müzemize götürmek istiyoruz






BURSA (CİHAN)- Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Altay ile eşleşmeleriyle ilgili olarak, Üst düzey bir konsantrasyonla en iyi şekilde tamamlayıp Ziraat Türkiye Kupası´nda ilk planda gruplara kalmayı hedefliyoruz. Ardından geçtiğimiz sezon finalde kaybettiğimiz kupayı müzemize götürmek istiyoruz. dedi.

Spor Toto 2. Lig'in tek temsilcisinin Altay olduğunu hatırlatan Sağlam, 1461 Trabzonspor ve Göztepe takımlarının da PTT 1. Lig'de mücadele eden takımlar olduğunu ifade etti. Başarılı çalıştırıcı, şunları söyledi:

Kağıt üzerinde güzel bir kura gibi görünüyor ama tek maç eliminasyon sistemine göre oynanan kupa maçları özellikle birde deplasmanda oynuyorsanız sizi zorlayabiliyor. Nazilli Belediyespor maçından öncede sonrada aynı şeyleri söyledik. İklim, zemin şartları ve stat atmosferi gibi faktörler takımın motivasyonunu etkileyebiliyor.

Gerçek performansınızdan alıkoyacak herhangi bir sorun ön plana çıktığı zaman sürprizler yaşanabiliyor. Tabiî ki biz bu gibi durumları göz önünde bulundurarak aynı Nazilli Belediyespor maçında olduğu gibi Altay maçında da olayı ciddiye alacağız. Maçı öncesiyle, ısınmasıyla ve başlangıcıyla beraber üst düzey bir konsantrasyonla en iyi şekilde tamamlayıp Ziraat Türkiye Kupası´nda ilk planda gruplara kalmayı hedefliyoruz. Ardından geçtiğimiz sezon finalde kaybettiğimiz kupayı müzemize götürmek istiyoruz.

20 senedir kupada final oynamıyorduk. Geçen sezon taraftarlarımıza final heyecanını yaşattık. İnşallah bu sezonda yine final oynayıp kupayı da kazanarak camiamıza bu mutluluğu yaşatmak istiyoruz. Bu doğrultuda Altay maçı bizim için kesinlikle geçilmesi gereken bir karşılaşma ama çokta kolay olmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim.

Altay´ın köklü bir kulüp olduğunu vurgulayan Sağlam, onların da turu geçip hem maddi hem de prestij açısından ülke gündemine gelmek isteyeceklerini ifade etti.

ORDUSPOR MAÇI ÇOK ÖNEMLİ

Ligde hafta sonu karşılaşacakları Orduspor müsabakasını da değerlendiren Sağlam, Orduspor ligin iyi takımlarından birisi. Başlarında çok önemli bir teknik adam var. diyerek şunları söyledi:

Koşan mücadele eden ve oyun disiplinine uyan bir takım. Biz çok şanssız puanlar kaybettik. Ama ben takımıma ve oyuncularıma olan güveni her fırsatta dile getiriyorum. Özellikle ilk devreyi iyi bir yerde bitirme adına Orduspor müsabakası bizim için önemli. Sonrasında kupa maçı ve Eskişehirspor deplasmanı var. O maçlar açısından da bize moral ve katkı sağlayacak bir karşılaşma olacak.

Orduspor müsabakasını iyi geçeceğimize inanıyorum. Çünkü bu çocuklara sonuna kadar güveniyorum. Onlar kendi üzerine düşen görevi yerine getirecekler, sorumluluk alacaklar. Orduspor maçıyla başlamak kaydıyla ilk devreyi iyi bir yerde bitireceğiz ve yine sezon sonunda da güzel bir yerde olacağımızı ben samimiyetle söylüyorum. Çünkü bu kadronun kalitesi, bu çocukların inancı bana bunları söyletiyor. Her ne kadar sağdan soldan inançsız insanların çatlak sesleri yükselse de biz takımımıza sonuna kadar inanıyor ve güveniyoruz.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.