Sağlık Bakanlığı, DEÜ Hastanesi'nin kalp nakli ruhsatını iptal etti

07 Aralık 2012 Cuma 16:26
Sağlık Bakanlığı, DEÜ Hastanesi'nin kalp nakli ruhsatını iptal etti






İZMİR (CİHAN)- Sağlık Bakanlığı, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Kalp Nakil Merkezi'nin ruhsatını iptal etti. Konu hakkında bilgi veren İzmir İl Sağlık Müdür Vekili ve Halk Sağlığı Müdürü Bediha Türkyılmaz, bakanlığın bir yıl içinde üçten az kalp nakli yapan merkezlerin faaliyetlerinin komisyon görüşü alınarak iptal edilmesi yönünde, geçen şubat ayında bir yönerge yayınladığını söyledi. Geçen yıllarda bu uygulamanın beş kalp nakli şeklinde olduğunu, Organ Nakli Merkezleri Yönergesi'nce ruhsatın iptal gerekçesinin, bu yılın ilk 10 ayında iki nakil yapılması gösterildiğini aktaran Türkyılmaz, halihazırda il genelinde yedi hastanenin organ nakli yaptığını kaydetti.

DEÜ Hastanesi'nin başvuru şartlarını yenilemesi halinde tekrar izin verilebileceğini belirten Müdür Vekili Türkyılmaz, İzmir'de DEÜ Tıp Fakültesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma, İzmir Eğitim ve Araştırma, Tepecik Eğitim ve Araştırma, Şifa ve Kent hastanelerinde organ nakli yapılıyor. DEÜ Hastanesi Kalp Nakli Merkezi, gerekli koşulların sağlanmasının ardından yeniden ruhsat başvurusunda bulunabilir. Bir hastanede kalp uzmanı olması, kalp nakli yapılabileceği anlamına gelmez. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.