Sağlıkta yeni dönem başladı

07 Kasım 2012 Çarşamba 12:58
Sağlıkta yeni dönem başladı






TRABZON (CİHAN)- Trabzon İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kemal Süleyman, sağlıktaki yeni yapılanmaya, hastanelerin geleneksel idareci zihniyeti ile yönetiminin imkansız hale gelmesi nedeniyle gidildiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı'nın yeni teşkilat kanunu ile sağlıkta yeni dönem 2 Kasım'da başladı. 'Sağlıkta Dönüşüm Projesi' kapsamında 81 ilde oluşturulan Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreterliği, bakanlığa bağlı hastanelerin tek çatı altında yönetilmesini sağlayacak. Birleşmeyle birlikte; sağlık personelinin tek elden yönetilmesi, kaynakların verimli kullanılması, sağlık giderlerinin azaltılması ve vatandaşa daha kaliteli hizmet verilmesi amaçlanıyor.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kemal Süleyman, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Kasapoğlu ile bir otelde düzenledikleri basın toplantısıyla sağlıktaki yeni dönemle ilgili bilgiler verdi. Sağlıktaki dönüşüm programının devam ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Süleyman, 2003-2010 yılları arasında sağlıkta yapılan değişimleri hatırlattı. Bu süreçte yapılan düzenlemelerle sağlık hizmetlerine ulaşımın kolaylaştığını kaydeden Süleyman, hasta memnuniyetinin yüzde 78'le çıktığını dile getirdi.

'Herşey iyi giderken' yeniden yapılanmaya neden ihtiyaç duyulduğu sorusunun akla gelebileceğine işaret eden Süleyman, Günümüzde hastaneler tedavi ve tıbbi bakım hizmetlerinin yanı sıra hekim ve diğer sağlık personeline eğitim verilen birer sağlık kurulu, araştırma yapıldığı araştırma birimi, birçok meslek grubunun birlikte çalıştığı bir örgüt, çok sayıda son teknoloji cihazın kullanıldığı işyeri, benzer bir çok birimden oluşan ve kesintisiz hizmet sunan ekonomik bir işletme durumunda olup, gelinen noktada geleneksel idareci zihniyeti ile yönetiminin imkansız hale geldiği görülmektedir. Yine birinci basamak sağlık hizmetleri oldukça önemli olup, ana çocuk sağlığı, çevre sağlığı, bulaşıcı hastalıklar, evde sağlık hizmetleri, kronik hastalıklar, toplum ruh sağlığı, sigarayla mücadele gibi geniş bir alanda hizmet vermekte olup, sadece bu alana odaklanmış bir yönetim şekli ihtiyacı doğmuştur. dedi.

Bundan sonraki süreç birinci basamak sağlık hizmetlerinden Halk Sağlığı Müdürlüğü, ikinci ve üçüncü basamak kamu hastanelerinin vereceği hizmetlerden ise Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin sorumlu olacağını anlatan Süleyman, Sağlık Müdürlüğü'nün de 112 acil sağlık hizmetleri ile kurumlar arasında koordinasyon ve denetim görevini yapacağını belirtti.

Trabzon'a ve görevine yeni atanan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Kasapoğlu da kuracakları yeni yapıda çalışan ve hasta memnuniyetinin öncelikleri olacağını dile getirdi. Yeni yapıyı 2013 Ocak ayına kadar oluşturacaklarını anlatan Kasapoğlu, sürdürülebilir bir yapı oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu ise yeni sistemin daha çok ihtisas gerektiren bir şekilde planlandığını dile getirdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.