Şair İsmail Özmel'e saygı gününde panel düzenlenecek

06 Kasım 2012 Salı 17:33
Şair İsmail Özmel'e saygı gününde panel düzenlenecek






NİĞDE (CİHAN)- Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (Yazsanbir) ve Niğde Üniversitesi'nin ortaklaşa olarak düzenleyeceği 'Yazı Hayatının 50. Yılında İsmail Özmel' konulu panel, yarın Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda yapılacak.

Prof. Dr. Nazım Hikmet Polat'ın oturum başkanlığını yapacağı panelde;, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, 'İsmail Özmel Şiirlerinin Halk Bilimi Dünyası', Prof. Dr. Ali İhsan Kolcu, 'Bir Kültür Adamı Olarak İsmail Özmel', Yrd. Doç Dr. Ahmet Vehbi Ecer, 'İsmail Özmel ve Tarih', Dr. Faruk Yılmaz, 'İsmail Özmel'de Medeniyet Kavramı', Kibar Ayaydın 'İsmail Özmel Şiirlerinde Yahya Kemal Tesiri ve İstanbul, Murat Soyak, 'İsmail Özmel Şiirlerinde Mekân Unsurları', Mehmet Baş, 'İsmail Özmel Şiirlerinde Yaşama Sevinci', İdris Yavuz, İsmail Özmel'in Şiirlerinde ve Nesirlerinde Niğde Sevgisi' ve Osman Aytekin, 'Mevsimlerin Şairi İsmail Özmel' konulu sunumlarını yapacak.


Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (Yazsanbir) Başkanı Hayrullah Eraslan, 7 Kasım'da Niğde Üniversitesi ile 'Yazı Hayatının 50. Yılında İsmail Özmel' konulu panel yapacağız. Yazar-şair İsmail Özmel, Türk edebiyatına 21 önemli eser kazandırmış büyük bir değerdir. Ayrıca Akpınar dergisini 7 yıldır bıkmadan usanmadan yayın hayatına devam ettirmektedir. 50 yıldır hiç durmadan kültür-sanat- edebiyat için yaşamını vakıf etmiş böyle bir önemli isme yaşarken panel düzenlemek bizim için bir görevdi. Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür de bu konuda çok duyarlı davranmış ve maddi ve manevi desteklerini sunmuşlardır. Kendilerine duyarlığından dolayı Yazsanbir adına teşekkür ediyorum. Niğde'nin yetiştirdiği Türk edebiyatının önemli kalemi İsmail Özmel'e vefa gereği saygı gününe tüm edebiyatseverleri bu panele davet ediyoruz. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.