Samsun Büyükşehir Belediyesi köylere hizmet götürmek için proje hazırlıyor

07 Kasım 2012 Çarşamba 12:10
Samsun Büyükşehir Belediyesi köylere hizmet götürmek için proje hazırlıyor






SAMSUN (CİHAN)- İçinde Samsun'un da yer aldığı 13 büyükşehir belediyesinin sınırlarını genişleten Büyükşehir Belediyesi Kanunu Taslağı kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi köylere paket hizmet götürmek için şimdiden çalışmaya başladı.

Büyükşehir Belediyesi Kanunu Taslağı'nda Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Sakarya ve Samsun büyükşehir belediyelerinin sınırları, il mülki sınırı olarak belirlenecek. Bu illere bağlı ilçelerin mülki sınırları içerisinde yer alan köy ve belde belediyelerinin tüzel kişiliği kaldırılacak, köyler mahalle olarak, belediyeler ise mahalleleriyle birlikte bağlı bulundukları ilçenin belediyesine katılacak.

Büyükşehir Belediyesi Yasası ile ilgili komisyon çalışmalarının tamamlandığını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, en geç gelecek hafta içerisinde genel kurula geleceğini ve genel kurulda yasallaşacağını söyledi. Yeni düzenlemenin Samsun'da modernleşme ve kalkınmayı hızlandıracağını sözlerine ekleyen Yılmaz, Büyükşehir belediyelerinin olduğu yerde büyükşehir sınırları artık şu andaki sınırları değil, il sınırlarını kapsayacak. Yani Samsun'dan örnek verecek olursak, Samsun Büyükşehir'in mevcut sınırları 70 bin hektar civarında. Şimdi yeni yasaya göre 800 bin hektar olacak. Sorumluluk alanımız 10 kattan fazla büyüyecek ve Vezirköprü'yü, Havza'yı, Kavak'ı, Terme'yi ve Yakakent'i de içine alan 17 ilçeli büyük bir şehir olacak. şeklinde konuştu.

Konuyu yakından takip ettiklerini ve proje üretmeye şimdiden başladıklarını söyleyen Yusuf Ziya YIılmaz, Köylerimizin başlıca sorunları içme suyu, çöp deponi alanı, kanalizasyon atığı ve yol altyapısı bu noktada paket uygulamalar yapacağız. Buna dönük çözüm amaçlı projeleri geliştirmek için şimdiden çalışıyoruz. Böyle bir yasa çıktıktan sonra bu hazırlıklara vakit harcamaktansa öncesinden bu işin içine girelim, yasa çıktığında hazırlıklı ve donanımlı olalım istedik. Köylerimizin bu hizmetlere ihtiyacı var. Amacımız köylerimizi, Avrupa'da gittiğimiz şehirlerdeki temiz ve bakımlı köyler gibi yapmak. dedi.

Merkezde kendilerine bağlı olan köylere son yıllarda 35 milyon lira harcayarak içme suyu ve yol altyapısı olarak katkı verdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Merkezde sınırlarımız genişledikten sonra içme suyu ve yolu olmayan köy bırakmadık. Maalesef köylerdeki kanalizasyon atıkları halen fosseptiklerde birikiyor. Bunlarda zamanla taşıyor ve yakınındaki ekili araziler bundan olumsuz etkileniyor. Bu olumsuzluğu yakın bir zamanda çözüme kavuşturmak istiyoruz. Bunun içinde çalışmalarımız hızla devam ediyor. ifadelerini kullandı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.