Samsun Havza'da teröristlerle çatışma çıktı

20 Temmuz 2011 Çarşamba 03:00
Samsun Havza'da teröristlerle çatışma çıktı






Samsun'un Havza ilçesi Boğaziçi mevkiinde bir grup teröristin olduğunu farkeden güvenlik güçleriyle teröristler arasında saat 22.30 sıralarında bir süre çatışma yaşandı. Kaçan teröristleri yakalamak için bölge ablukaya alındı.  

Amasya'ya bağlı Boğazköy kırsalında bir grup ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.



İKİ KARDEŞTEN BİRİ ÖLDÜ

Geçen hafta Ayvacık ilçesinde 4 teröristin güvenlik güçleriyle çatışmasının ardından gece 22.30 sıralarında ilçenin Boğaziçi mevkisindeki viyadüğün altından terör örgütü üyelerinin geçiş yapacağı ihbarını alan güvenlik güçleri operasyon düzenledi.

Eski Samsun-Ankara yolu üzerinde 2 kişinin yürüdüğünü görüntüleyen güvenlik güçleri ''Dur'' ihtarı yaptı. Güvenlik güçlerinin 'Dur' ihtarına uymayan kişilerin ateş açtığı iddia edildi.

Çıkan çatışmada sonucunda 16 yaşındaki Gökhan Çetintaş kuru sıkı tabancayla ölü ele geçirilirken, Habip Çetintaş (18) ise teslim oldu. Kardeş oldukları belirlenen saldırganların Havza ilçesinden annelerinin bulunduğu 6 kilometre uzaktaki Paşapınar Köyü'ne ziyarette gittikleri öğrenildi.

Kardeşlerin Havza Kaymakamlığı'nda çay ocağı işleten babaları Hasan Çetintaş'ın da ifadesi alınmak üzere gözaltına alındığı bildiridi.

VALİ AKSOY: SAVCILIK SORUŞTURUYOR
Olayla ilgili açklama yapan Vali Hüseyin Aksoy, güvenlik güçlerince ilçeye bağlı Boğaziçi mevkisinde demiryolunun bulunduğu noktanın terör örgütü mensuplarınca güzergah olarak kullanılabileceğinin değerlendirildiğini ve pusu kurulduğunu söyledi.

Vali Hüseyin Aksoy, ''Güvenlik birimlerimizin 'dur' ihtarına karşı daha sonra kurusıkı olduğu tespit edilen tabancayla üç el ateş edilmiştir. Bunun üzerine güvenlik birimlerimizce karşı ateş açılması suretiyle çatışma gerçekleşmiştir. Bu süreç sonrasında yapılan araştırmada, Havza nüfusuna kayıtlı 16 yaşındaki Gökhan Çetintaş maalesef hayatını kaybetmiştir. Konu cumhuriyet savcılığımızca soruşturulmaya başlanmıştır'' dedi.

Olayla ilgili net bilgi olmadığını söyleyen Aksoy, ''Gençler belki panikle ateş açmış olabilir. Bunlar ağabey ve kardeş. Bir köyde düğüne katılmışlar. Yaya olarak kendi evlerine döndükleri sırada karşılaşılan bir durum. Bu konuda kişinin beyanı savcılıkça soruşturuluyor. Olayda herhangi bir kusur var mı yok mu adli makamlarca değerlendirecektir'' diye konuştu.


GECE NELER YAŞANMIŞTI?

Dün gece yarısı ajans gündeminde duyrulan haberde Amasya kırsalında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığı haberi duyurulmuştu. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Amasya Vali Vekili Hakan Kubalı, bölgede geniş güvenlik önlemi alındığını, sıcak temasın halen devam ettiğini söylemişti.
3 KİŞİ OLDUĞU DUYURULDU
Amasya sınır bölgesinde 3 kişi oldukları sanılan terörist grupla, güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Bölgeye takviye güvenlik güçleri sevk edilirken çatışmanın uzun süredir devam ettiği belirtildi.
Samsun ile Amasya sınır bölgesi kırsalında iddiaya göre 3 kişilik terörist grubu gören köylüler durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Bölgeye sevkedilen güvenlik güçleri, saat 22.40 sıralarında teröristlerle karşılaştı. Askerlerin 'Teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine sıcak temas sağlandı. Takviye birliklerin sevk edilerek kaçış nokları tutulan teröristlerle çıkan çatışmanın 2 saati aşkın süredir devam ettiği bildirildi.

Amasya Vali Vekili Hakan Kubalı, "Akşam saatlerinde, teslim ol çağrısına ateş ederek cevap veren bir grup terörist ile güvenlik güçlerimiz arasında çatışma çıktı. Çatışma halen daha devam etmekte. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı" diye konuştu.

1 TERÖRİST YARALI YAKALANMIŞTI

Samsun'un Ayvacık İlçesi'nde yaklaşık 10 gün önce güvenlik güçleri 4 kişi oldukları belirlenen terörist grupla çatışmaya girmişti. Çatışmada 1 terörist yaralı olarak yakalanırken 3 terörist ile kaçmıştı. Bu gece meydana gelen çatışmanın kaçmaya çalışan bu 3 kişilik terörist grubu olduğu sanılıyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.