Samsun'da dans festivali, şehide rağmen iptal edilmedi

17 Temmuz 2011 Pazar 15:12
Samsun'da dans festivali, şehide rağmen iptal edilmedi






Acı haberle birlikte uluslar arası boyuttaki festivaller yanı sıra çoğu geleneksel hale gelmiş eğlence programlarının şehit cenazeleri dikkate alınarak iptal edilmesi kamuoyundan büyük takdir topladı. Samsun'da ise farklı bir uygulama ile süresi ve katılımı bakımından dünyanın en büyük festivalleri arasında gösterilen Samsun Büyükşehir Belediyesi 31. Uluslararası Halk Dansları Festivali iptal edilmeden, planlandığı şekilde yapılacak.   
Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, aylar öncesinden belirlenen ve 15'e yakın yabancı ülkelerin katılımı ile 17-31 Temmuz'da gerçekleştirilecek festivalin, eğlence boyutunun azaltılarak dans gösterisinin iptal edilmeden yapılacağını söyledi. Uluslar arası bir organizasyonun başlayacağı bir aşamada iptalinin zor olacağını kaydeden Çakır, festivalin görsellik boyutunu en aza indirerek tamamlamayı düşündüklerini kaydetti. Ayrıca Çakır, Küçükçekmece Belediyesi'nin '6. Uluslar arası Göl Festivali'ni iptal kararını ise takdirle karşıladı.  
Ordu'nun Ünye ilçesinde 18- 24 Temmuz'da gerçekleştirilecek Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali'nin eğlence ve konser bölümü de iptal edildi. Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, 13 askerin acısını yaşarken festival yapılamayacağına dikkat çekti. Ünye'deki festivalde, Gülben Ergen, Hadise, Mustafa Çeçeli, Ferhat Göçer, Ankaralı Namık, Zeynep Başkan ve Ayşe Taş konser verecekti.   
Yine Trabzon'un Sürmene ilçesinde gerçekleştirilmesi planlanan 'Sürmene Şenlik ve Etkinlikleri' programı da 13 şehidin anısına iptal edildi.  
  
SİNOP'TA TUĞBA EKİNCİ KONSERİ İPTAL EDİLDİ  
Sinop'ta bir barda konser verecek olan Tuğba Ekinci'nin konseri de iptal edildi. Barın sahibi Umut Kara, Diyarbakır'da 13 askerin şehit olması nedeniyle Tuğba Ekinci ile görüşerek konseri ertelemek istedi. Ekinci de Kara'nın bu isteğine saygı göstererek uçakla tekrar İstanbul'a döndü.   
Bar sahibi Umut Kara, "Günlerce önce planladığımız Tuğba Ekinci konserini, Diyarbakır'da yaşanan hain saldırı ve 13 askerimizin şehit edilmesi nedeniyle ileri bir tarihe erteledik. Tuğba Hanım konser için Sinop'a geldi. Konuyla ilgili kendisiyle görüştük. Kendisi de bu konuda çok hassas davrandı. Türkiye şehitlerine ağlarken böyle bir yasta, böyle bir eğlencenin yapılmasını birlikte aldığımız kararla doğru bulmadık." diye konuştu.  

KÜÇÜKÇEKMECE GÖL FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ  
Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen ''6. Uluslararası Göl Festivali'' programı iptal edilen diğer programlardan birisi. Küçükçekmece Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 9-16 Temmuz tarihleri arasında organize edilen ve 10 ülkeden katılımcıların yer aldığı festivale ilişkin şu ifadelere yer verildi: ''Diyarbakır Silvan'da yapılan menfur saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. 14 Temmuz 2011 Perşembe akşamı festival programımız iptal edilmiştir. Milletimizin başı sağ olsun.''  
  
ADIYAMAN'DA KOMMEGENE FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ  
Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, ''18. Uluslararası Kommegene Festivali''nin müzik ve eğlence programlarının, Diyarbakır'daki terör saldırısı üzerine iptal edildiğini açıkladı.   
Yine Bayburt'ta 17. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni kapsamında, Sevcan Orhan konseri, fatihalar okunarak iptal edildi.  
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi de 'Çim Konseri'ni 2'si pilot 15 askerin şehit olması nedeniyle iptal ettiğini açıkladı.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.