Şanlıurfa Barosu: Barış umutları sabote ediliyor

16 Temmuz 2011 Cumartesi 15:50
Şanlıurfa Barosu: Barış umutları sabote ediliyor






Şanlıurfa Barosu Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşanan ve 13 askerin şehit düştüğü saldırıyı kınadı. Şanlıurfa Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, barış umutlarının sabote edildiği vurgulanırken, ülkenin her normalleşme dönemlerinde benzer sıkıntılarla karşılaştığına işaret edildi. Merhamet, adalet duyguları ve empati kurma kabiliyeti harekete geçirilmeden acıların son bulmayacağının altı çizildi. Normalleşme sürecine geçiş adımlarının atıldığı bu şu günlerde Lice ve Silvan'dan ard arda gelen iki haberin ülkeyi saran şiddet sarmalının derinliğini bir kez daha, acı bir şekilde gösterdiği dile getirildi. Açıklamada "Bu çatışmalarda ölen canların geride bıraktığı dramları hissetmeden hiçbir sorunumuzu çözemeyiz. Merhamet duygumuz, adalet duygumuz, empati kurma kabiliyetimiz harekete geçmeden acılarımıza son veremeyiz. Olayların zamanlamasını da bu bakımdan manidar buluyoruz. Ölümlerin nasıl gerçekleştiği konusunda çelişkili açıklamalar geliyor olsa da, ister el bombalarından isterse uçakların bombalamasından kaynaklanan yangından olsun kesin olan ortada yaşamını yitiren onlarca insan var. Baro Yönetim Kurulu olarak barış ortamını sabote edici bu şiddet eylemlerini kınıyoruz. denildi. Nereden gelirse gelsin şiddeti artıran, şiddete hizmet eden her adımın insanlığa hizmet etmediğinin altını çizmek istiyoruz. Kronikleşen sosyal siyasal yaraları daha da artırarak ülkenin bürokratik vesayet altına girmesine hizmet eden, sivil alanı daraltarak askeri alanı genişleten her adımın şiddettin iktidarına hizmet edeceğini ve birikmiş olan sorunlarımızın çözümünde engel teşkil edeceğini ifade etmek istiyoruz" ifadelerine yer verildi. Herkesin duyarlılığa da davet edildiği açıklamada Sivil toplum kuruluşlarının, gazetecilerin, yorumcuların tutum ve davranış belirlerken çözüme katkı sunucu açıklamalar yapması yerine olayın sıcaklığıyla toplumun aklından ve vicdanından çok duygularına öfkesine parmak basan açıklamalardan kaçınması gerektiğine işaret edildi. 

TÜRK TABİPLER BİRLİĞİNE TEPKİ
Şanlıurfa Tabipler Odası Başkanı Şahin Aksoy da saldırıyı kınarken, Türk Tabipler Birliği(TTB)'nin saldırıya sessiz kalmasına tepki gösterdi. belli bir siyasi partinin gönüllü sözcülüğünü yapmaktan çekinmeyen ve daha önceki benzer olaylarda hayatını kaybeden terör örgütü mensupları için taziyelerini ifade eden Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyinin olaya tepkisinin ne olacağını görmek için açıklamasını geciktirdiğini ifade eden Şahin Aksoy, "Şanlıurfa Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak bu ülkenin birliği ve selameti için hayatını kaybederek şehitlik ve gazilik makamına ulaşan askerlere rahmet ve şifa diliyoruz" diye konuştu. Her olayı ideolojik saplantılarını açığa vurmak için vesile sayanları da nefretle kınadıklarını söyledi. 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.