Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri'ne yaklaşık 15 bin genç katılacak

06 Aralık 2012 Perşembe 10:50
Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri'ne yaklaşık 15 bin genç katılacak






KARS (CİHAN)- Kars Valisi Eyüp Tepe, Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri'ne bu yıl yaklaşık 15 bin gencin katılacağını söyledi. Vali Tepe, bir aylık bir zaman diliminin kaldığı `Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinliklerine´ bu yıl çok geniş bir katılım olmasını beklediklerini bu bağlamda 15 bin genci Kars ve Sarıkamış´ta ağırlayacaklarını belirtti.

Vali Tepe, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türkiye genelinde bu doğrultuda bir kampanya başlattığını bu kampanya çerçevesinde 15 bin gencin 81 ilden Sarıkamış´a geleceğini ve dedelerinin şehit olduğu topraklarda yürüyüş gerçekleştirerek onları anacaklarını söyledi. Bunun kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Tepe, İzmir´den Edirne´ye ve Hatay´a kadar Sarıkamış´ın farkındalığını 15 bin gencin zihninde oluşturacağız. Onlarla mutlaka hasbıhal eden arkadaşlarının Sarıkamış´la ilgili zihinlerinde soru işaretleri oluşmasını onlarında ileriki dönemde Sarıkamış´ı ziyaret etmelerini sağlayacağız. dedi.

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA ETKİNLİKLERİ İÇİN EVLERİNİ AÇIYORLAR

Vali Tepe, Sarıkamış Şehitlerini Anam Etkinlikleri'ne katılacak 15 bin gencin ziyaret programının iki günlük olacağını imkanlar zorlanarak bu gençlerin konaklama ihtiyaçlarının giderileceğini söyledi.

Bu konuda Gençlik Spor Bakanlığı'nın hummalı bir şekilde çalıştığını bu kişilerin yarısını otellerde ve YİBO´lar da barındırmaya çalışacaklarını ayrıca bu konuda Sarıkamışlıların ve Karslılarında taleplerinin olduğunu bunun ise memnuniyet verdiğini belirten Vali Tepe, diğer taraftan yataklı trenlerle gelen misafirlerin ise trenlerde konaklayacaklarını ve bu yılki kışın şenlikli geçeceğini kar etmeyeceklerini ama zihinlere Kars ve Sarıkamış´ı kazıyacaklarını kaydetti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.