Sarıyer Belediyesi'ni dolandırmaya kalkan memur yakalandı

Sarıyer Beyediyesi'nde çalışan bir memur zekice hazırladığı sahte belgeyle belediyeden para tahsil etmeye kalkarken suç üstü yakalandı. Memur istifa etse de, Başkan Genç 'Bu işin peşini bırakmayacağız' dedi..

10 Eylül 2015 Perşembe 16:08
Sarıyer Belediyesi'ni dolandırmaya kalkan memur yakalandı






Sarıyer Belediyesi'ni dolandırmaya kalkan memur yakalandı


Sarıyer Belediyesi, Sarıyer Son dakika, Sariyer Haberleri
, Sarıyer Belediyesi dolandırıcılık, Sarıyer Belediyesi sahte evrak,

Sarıyer Belediyesi'nde görevli bir memur, düzenlediği sahte belgeyle çalıştığı belediyeden yüklü miktarda para sızdırmaya kalkışınca yakayı ele verdi. Sarıyer Belediyesi'ne patlak veren skandala Başkan Şükrü Genç el koydu. Genç yaptığı açıklamada 'Babamın oğlu olsa bu tür olaylarda müsamaha etmeyeceğiz. Kim olursa olsun ister yakınım ister köylüm memketlim önemli değil, suçunu itiraf etti, memuriyetten de istifa etmiş. Yine de konunun aydınlatılması için Cumhuriyet Savcılığı'na başvuru yaptık" dedi.

Başkan, Başkan yardımcıları ile ilgili birimin müdürlerinin imzalarını taklit eden zanlıyı açığa alan Başkan Genç 'Kaybımız yok, ancak peşini bırakmayacağız, bu yole tevessül eden arkadaşın zor durumda olduğunu öğrendik. Bu işi kim yaparsa yapsın peşini bırakmayacağız" dedi.

PİŞMANIM DEDİ MEMURİYETTEN BİLE İSTİFA ETTİ

Sarıyer Belediyesi'nde görevli M.Y isimli bir memurun sahte evrak hazırlayarak ve taklit imza kullanarak belediyeden para tahsil etmeye çalıştığı ortaya çıktı. M.Y jet hızıyla görevden alınırken,  Sarıyer Belediyesi söz konusu memur hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. M.Y, pişman olduğunu belirterek "devlet memurluğu"ndan da istifa etti.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç,
kurumu sahte evrak ve imzalarla dolandırmaya çalıştığı ortaya çıkan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nde görevli devlet memuru M.Y'yi jet hızıyla açığa aldı. Belediye başkanı ve başkan yardımcılarının imzasını taklit ederek belediyeden sahte dosyayla para tahsil etmeye çalışan M.Y, pişman olduğunu belirterek "devlet memurluğundan da" istifa etti. Ancak rezaletin peşini bırakmayan Belediye Başkanı Şükrü Genç, belediye avukatları aracılığıyla olayı İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet etti. Savcılığın, söz konusu memur hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi.

DELİL BIRAKMAMAK İÇİN TEK EVRAK

Her şey maddi sıkıntılar yaşayan Çevre ve Koruma Müdürlüğü'nde görevli bir memurun bağlı bulunduğu birimlerden sorumlu başkan yardımcıları ve müdürler adına sahte dosya hazırlamasıyla başladı. Sarıyer Belediyesi'ne hizmet vermiş gibi dosya hazırlayan ve Başkan Yardımcıları Sevgi Atalay ile Mustafa Tok'un da imzalarını taklit eden memur M.Y, Belediye Başkanı Şükrü Genç'in de imzasını taklit etti. Uyanık memur, iddiaya göre geride delil bırakmamak için her evraktan sadece birer tane düzenledi.

AYNI DAKİKA AÇIĞA ALINDI, SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ancak düzenlenen sahte dosya Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Oğuz Afacan tarafından yapılan genel kontrol sırasında tespit edildi. Kendilerinin böyle bir hizmet almadıklarını ve dosyanın sahte olduğunu tespit eden Afacan hemen durumu üst makamlara iletti.

Olayın patlak vermesinden sonra rezalete el koyan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, jet hızıyla söz konusu memuru açığa aldı. Söz konusu memurun Şebinkarahisarlı olduğu ve belediye başkanı Şükrü Genç'in köylüsü olduğu iddia edildi. Belediye Başkanı Şükrü Genç'in tüm başkan yardımcılarına "Babamın oğlu bile olsa bu işteki tüm sorumluları ortaya çıkartın, hemen olayı savcılığa bildirin" diyerek talimat verdiği belirtildi.

"PİŞMANIM DEDİ, İSTİFA ETTİ"


Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bu rezaletin ortaya çıkmasından sonra kurum içinde çok yönlü inceleme başlattırdı ve belediyenin zarara uğratılıp uğratılmadığının araştırılmasını istedi. Rezalete imza atan memur M.Y, Sarıyer Belediyesi'ne bir dilekçe sunarak olaydan büyük pişmanlık duyduğunu ve zararı tazmin edeceğine ve bu nedenle memurluktan istifa ettiğini belirletti. İstifa dilekçesi sunarak devlet memurluğundan ayrılan M.Y'nin son günlerde maddi sıkıntılar yaşadığı için bu olayı gerçekleştirdiği öğrenildi.

SARIYER BELEDİYESİ, SAVCILIĞA BAŞVURDU

Devlet memurluğu görevinden istifa eden ve pişman olduğunu belirten M.Y hakkında, Sarıyer Belediyesi'ne bağlı avukatlar İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Belediye avukatları söz konusu memurun hazırladığı sahte dosyayı ve sahte imzaları savcılığa delil olarak sundu. Belediye Başkanı Şükrü Genç'in talimatıyla yapılan suç duyurusunda söz konusu kişinin en ağır şekilde cezalandırılması talep edildi ve Sarıyer Belediyesi'nin yaşanan dolandırıcılık olayından sonra her hangi bir maddi kaybının olmadığı ifade edildi.

İZİN VERMEDİM, VERMEYECEĞİM!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç belediyeye bağlı bir müdürlükte gerçekleşen evrakta sahtecilik olayı ile ilgili soruşturma başlattı.

Sarıyer belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nde görev yapan M.Y.nin sahte imzalar atarak düzenlemiş olduğu dosyaları Müdürü Oğuz Afacan farketti.  Bunun üzerine ilgili başkan yardımcıları ile birlikte durumu Belediye Başkanı Şükrü Genç’e aktardı. Olayın farkedilmesi üzerine M.Y. Belediyeye bir dilekçe vererek olaydan dolayı pişmanlık duyduğunu, zararı tazmin edeceğini ve bu koşullarda görevine devam etmesinin imkansız olduğunu belirterek memuriyetten istifa etti. Başkan Şükrü Genç’in talimatıyla M.Y. hakkında yasal işlemler başlatıldı.

Sarıyer’de AKP’ye yakınlığıyla bilinen bir internet sitesinde yer alan haber ile ilgili olarak Sarıyer belediye Başkanı Şükrü Genç’i arayarak iddiları sorduk. Şükrü Genç: "Çevre Müdürlüğü’ndeki arkadaşlarım olayı geçtiğimiz hafta farkederek bize getirdi. Hukukçularımız başta olmak üzere ilgili tüm birimleri toplayarak bilgi aldım. Evet arkadaşımız çok zor durumda olduğu için böyle bir yola başvurduğunu bize yazılı olarak itiraf etti. Bizde tüm yasal işlemleri hemen başlattık. İddia edildiği herhangi bir kamu zararı yoktur." dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Genç haberde yer alan M.Y.nin akrabası olduğu konusunda ki iddialara ise "Evet akrabamdır. Belediye Başkanı olarak çok özenle büyük bir iddiayla Sarıyer’i yönetmeye çalışıyoruz.  Kim yaparsa yapsın, kim olursa olsun belediyenin tek kuruşunun haksız bir şekilde kullanılmasına asla izin vermem. Bu olayın ardından hiç sorun olmamasına rağmen geçmişteki bu türden dosyalarla ilgilide inceleme başlattırdım. Sürecin takipçisiyim." dedi.
Son Güncelleme: 10.09.2015 16:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.