Savcı Hakan Kılıç´ın şehit edilmesi davasında 3 sanık tutuksuz yargılanacak

06 Aralık 2012 Perşembe 22:15
Savcı Hakan Kılıç´ın şehit edilmesi davasında 3 sanık tutuksuz yargılanacak






ERZURUM (CİHAN)- Doğubayazıt Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç´ın şehit edilmesiyle ilgili Erzurum´da görülen davanın ikinci duruşmasında, tutuklu 9 sanıktan 3´ü, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Duruşma, daha önce savunmaları alınmayan 4 sanığın dinlenmesiyle başladı. Sanıklardan Ahmet Yıldız, ticari taksi kullandığını, Hasan Cıyanaklı´nın kendisini araması üzerine Güngören köyüne gittiğini, Savcı Hakan Kılıç´ın şehit edilmesiyle ilgisinin olmadığını savundu.

Sanıklardan Hakan Yavuz ise Barış Batur´un cinayeti işleyeceğini kendisine söylediğini ancak, ona inanmadığını iddia etti. Yavuz, Batur´un cezaevinde kendisine Yılmaz Güney gibi meşhur olacağını dile getirdiğini de ifade etti.

Emniyette ifadesinin polis zoruyla alındığını iddia eden sanık Ramazan Gündüz ise savcılık ve polise verdiği ifadesinin bir kısmının kendisi, bir kısmının da polis tarafından uydurulduğunu aktardı. Gündüz, daha önceki savcılıkta verdiği ifadesinde ise Abdullah Özbey ve Çilgin kardeşlerin kendisini aleyhte ifade vermemesi için tehdit ettiğini anlatmıştı.

Sanıklardan Alkan Sarıhan´ın, yanında çobanlık yaptığı Hasan Cıyanaklı ise Bu çoban benim 5 koyunumu kaybetti, ben de kendisine tokat attım. Ondan dolayı bana iftira atıyor. dedi. Cıyanaklı, firari sanık olarak aranan kardeşi Süleyman´la ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı: Kendisi özürlüdür. Dağda çobanlık yapar.

Sanıklara ek savunma hakkı verildikten sonra müdafileri savunma yaptı. Savcılığın taleplerinin dinlenmesinin ardından ara karar verildi. Mahkeme, Fevzi Acar, Alkan Sarıhan ve Ahmet Yıldız'ın tutuksuz yargılanması, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesi yönünde karar açıkladı.

Erzurum Cumhuriyet Savcılığı tarafından 11 kişi hakkında hazırlanan iddianameyle yargılanan firari sanık Barış Batur ve Süleyman Cıyanaklı ile Ahmet Yıldız, Burhan Çilgin, Hakan Yavuz, Abdullah Özbey, Ahmet Çilgin, Ramazan Gündüz, Hasan Cıyanaklı, Fevzi Acar, Alkan Sarıhan hakkında, 'devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, suç işlemek için kurulan silahlı örgüte üye olmak, terör amaçlı tasarlayarak kişiyi, yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek ve iştirak' suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası isteniyor.

Doğubayazıt Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç, 5 Şubat 2012´de ailesiyle birlikte alışveriş yaparken, Barış Batur isimli gasp davası sanığının silahlı saldırısına uğradı. Kılıç, vücuduna isabet eden kurşunlardan dolayı ağır yaralandı. Ambulans uçakla, tedavi için Ankara´ya gönderilen Kılıç, burada hayatını kaybetmişti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.