SDÜ, girişimcilik ve yenilikçilikte 170 üniversite arasında 14. sırada

29 Kasım 2012 Perşembe 15:03
SDÜ, girişimcilik ve yenilikçilikte 170 üniversite arasında 14. sırada






ISPARTA (CİHAN)- Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, girişimcilik ve yenilikçilik endeksine göre 170 üniversite arasında 14. sırada yer aldıklarını ve TÜBİTAK projelerinde birinci olduklarını söyledi.

Rektör Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Numan Tamer, Prof. Dr. İskender Akkurt ile Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, SDÜ Konukevinde düzenlenen bir toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Rektör İbicioğlu toplantıda, SDÜ'deki gelişmeler ve geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Amerika Birleşik Devletleri seyahati ile ilgili bilgiler verdi.Biz ilklerin üniversitesi olacağımızı her zaman dile getiriyoruz diyen Rektör İbicioğlu, konuşmasında, SDÜ'nün başarılarına değinerek; girişimcilik ve yenilikçilik endeksine göre 170 üniversite arasında 14. sırada yer alan ve TÜBİTAK projelerinde birinci olan SDÜ'nün düzenlediği 'Bilim ve Bahar Şenliği'nin örnek gösterilen bir organizasyon olduğunu söyledi. Yaşam Boyu Eğitim Merkezinin kurs ve faaliyetlerine de değinen İbicioğlu, dinamik çalışmalarıyla büyük başarılara imza atan SDÜ'nün, fakülteleri, araştırma merkezleri, akademik - idari personeli ve öğrencileri ile, Isparta'ya yönelik çalışmalar yürüttüğünü de belirtti.
ABD seyahatinin başta SDÜ olmak üzere Isparta için de önemli kazanımlar sağlamak amacıyla düzenlendiğini vurgulayan Rektör İbicioğlu, entelektüel birikimi, doğası, teknolojik alt yapısıyla önemli bir şehir olan Isparta'nın tüm güzelliklerinin dünyaya taşınması gerektiğinin altını çizdi. Seyahatin dört önemli amacının olduğunu belirten İbicioğlu, bu amaçları; Türkiye'nin ve SDÜ'nün tanıtılması, SDÜ- ABD üniversitelerarası işbirliğinin sağlanması, Isparta ve Florida Eyaleti arasında ekonomik işbirliklerinin sağlanması ve ABD'li senatörler, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri başta olmak üzere önemli isimlerin 2013 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi düşünülen 2. Uluslararası Davraz Kongresine davet edilmesi olarak açıkladı. Kongreye ABD'den 80'nin üzerinde üst düzey yöneticinin katılacağının da müjdesini veren İbicioğlu, her kesimden dünyaya ışık tutacak isimleri ağırlamayı amaçlayan kongrenin sosyal içerikli ve küresel barış temalı olacağını ifade etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.