Şehidin evinden Kürtçe ağıtlar yükseldi

15 Temmuz 2011 Cuma 14:24
Şehidin evinden Kürtçe ağıtlar yükseldi






AĞRI (CİHAN)- Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında bir grup teröristle girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Er Vefa Çelik'in baba ocağına ateş düştü. 21 yaşındaki Şehit Er Çelik'in şehadet haberi ailesine askeri görevliler tarafından verilirken, evden Kürtçe ağıtlar yükseldi. Ağrı'nın Yüzüncü Yıl Mahallesi 2105. sokakta oturan Hüsna ve Numan çiftinin 6 çocuğundan biri olan şehit Vefa Çelik'in 4 buçuk aylık asker olduğu bildirildi.

Çocuklarının vefat haberini alan aile sinir krizleri geçirirken, Askeri ambulansta bulunan sağlık görevlileri de şehit yakınlarına müdahale etti. Şehit ailesinin komşuları da cenaze evine giderek Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehidin babası Numan Çelik'in Ankara'da olduğu öğrenilirken, cenaze evinin önünde sağlık görevlileri de hazır bekletiliyor. Ayrıca çevredeki vatandaşlar tarafından evin önünde taziye çadırı kurulurken, Ağrı Belediyesi de mahalle yolunu suladı. Belediye Başkan Vekili Hasan İlidi ile Başkan Yardımcısı İbrahim Kösedağ, emniyet ve askeri yetkililer de eve giderek şehit yakınlarını teselli etti. Bu arada cenazenin saat 15.00'te Askeri helikopterle Ağrı'ya getirileceği, Yavuz Camii'nde kılınacak namaz sonrası toprağa verileceği öğrenildi. CİHAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.