Şehit asker, Şırnak'ta görev yaptığını gizlemiş

Cizre'de bombalı saldırıda şehit düşen Necati Yenikapı'nın, ölüm haberi İzmir'de yaşayan ailesini perişan etti. Yenikapı, ailesinin üzülmemesi için görev yaptığı yeri gizlediği ortaya çıktı

28 Aralık 2015 Pazartesi 04:32
Şehit asker, Şırnak'ta görev yaptığını gizlemiş






Şehit asker, Şırnak'ta görev yaptığını gizlemiş

ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi’nde, terör örgütü PKK’nın önceden yerleştirdiği bombanın patlaması sonucu şehit olan askerlerden Necati Yenikapı’nın İzmir’deki baba evine ateş düştü. Ablasının ve ağabeyinin rüyasında şehit olduğunu gördükleri Yenikapı’nın, Şırnak’a gönderildiğini ise üzülmesinden diye ailesinden gizlediği Mardin’de olduğunu söylediği öğrenildi. Babası Diyarbakır Silvan, annesi Manisa Turgutlulu olan şehit askerini cenaze töreninin yarını yapılacağı açıklandı.

Cizre’de terörö örgütü PKK’nın önceden döşediği el yapımı bombanın zırhlı askeri aracın geçişi sırasında patlatılmasıyla. Üç asker şehit oldu. Şehit olan askerlerden 21 yaşındaki Necati Yenikapı’nın, acı haberini, akşam saatlerinde askeri yetkililer, Buca Yaylacık Mahallesi’ndeki baba evine ulaştırdı. Oğullarının şehit olduğu haberini alan ailesi, gözyaşlarına boğuldu. Askeri yetkililerle gelene sağlık görevlileri de aileye burada ilk müdahalelerini yaptı.

BABA DİYARBAKIR, ANNE MANİSALI

Şehit askerini babası Fevzi Yenikapı’nın Diyarbakır Silvanlı olduğu annesi Neriman Yenikapı’nın ise, Manisa Turgutlulu olduğu öğrenildi. Kuyumcu dükkanında tezgahtarlık yapan ve 5 aylık asker olan Necati Yenikapı’nın acı haberini alan arkadaşları ve yakınları, baba evine akın etti. Evden çıkan müftülük görevlileri, Diyarbakırlı olan babanın büyük acı yaşadığını, teröre lanet ettiğini ifade etti.

AĞABEYİ VE ABLASI RÜYASINDA GÖRMÜŞ

Geçen kurban bayramında dağıtım iznine geldi sırada tüm ailesinin bir arada olmasını isteyen şehit askerin, bugün sabah saatlerinde kız arkadaşını arayıp konuştuğu ama bulunduğu yerle ilgili bilgi vermediği öğrenildi. Kardeşinin şehit olduğu haberiyle gözyaşı döken abla Ece Yenikapı ise, yakınlarının desteğiyle ayakta durdu. İki gün önce kardeşiyle konuştuğunu söyleyen Ece Yenikapı, “Ben kardeşimi rüyamda gördüm. Bulunduğu yere baktım ama onu göremedim. Sonra kardeşim Mert, Necati’yi rüyasında şehit olarak gördüğünü gelip bana anlattı. Zaten iki saat sonra da kapımız çalındı ve askerler, geldi. Bu acıyla nasıl yaşayacağız. Ben küçük bebeğimi toprağa mı vereceğim” dedi. Şehit askerin ailesi ve yakınları, teröre büyük tepki gösterdi.

ŞIRNAK’TA OLDUĞUNU AİLESİNDEN GİZLEMİŞ

Bu arada şehit askerin, Şırnak Cizre’de bulunduğu ailesi üzülmesin diye gizlediği ortaya çıktı. Ailesine Mardin’de olduğunu ve iyi durumdu bulunduğunu söyleyen Necati Yenikapı’nın, sadece ağabeyi Mert Yenikapı’ya, Cizre’de bulunduğunu söylediği öğrenildi.

BELKE BİZİ GÜNEYDOĞU

Şehit askerin sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki profil sayfasında ise, “Demirden korksak trene binmezdik. Bekle bizi Güneydoğu. Gazanız şimdiden mübarek olsun çılgın nişancılar ve “Ölümü özledim anne. Yaşamak isterken delicesine” sözlerini paylaştığı ortaya çıktı. Şehit asker için yarını askeri tören düzenleneceği açıklandı.

Son Güncelleme: 28.12.2015 04:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.