Şehit Uzman Çavuş Samet Karslı son yolculuğuna uğurlandı

14 Haziran 2011 Salı 22:16
Şehit Uzman Çavuş Samet Karslı son yolculuğuna uğurlandı






Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, arkadaşının silahından çıkan kaza kurşunuyla hayatını kaybeden uzman çavuş, memleketi Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Bozhüyük beldesinde toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Samet Karslı'nın cenazesi, Elazığ Asker Hastanesi'nde düzenlenen törenin ardından karayoluyla Göksun Devlet Hastanesi'ne getirildi. Cenaze, buradan alınarak Bozhüyük beldesindeki baba evine götürüldü. Yakınları şehit Uzman Çavuş Karslı'nın cenazesinin getirilişi sırasında sinir krizi geçirdi ve gözyaşı döktü. Karslı'nın cenazesi daha sonra törenin yapılacağı Büyük Cami'ye götürüldü.

Törene, şehit şehidin ailesi ve yakınları ile TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Milletvekili Mehmet Sağlam, Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Kurmay Albay Sadık Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Göksun Kaymakamı Mehmet Sinan Yıldız, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç ve daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı 3 aylık kızı törende bulunanlara duygusal anlar yaşattı. Eşinin tabutuna sarılan Tülay Karslı, "Yiğidim, aslan şehidim, rahat uyu, gözün arkada kalmasın." dedi. Anne Hatice Karslı'nın ise güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Şehidin annesi, eşi ve kardeşleri tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Kurmay Binbaşı Süleyman Bilir, silah arkadaşlarını kaybetmenin derin acısı içinde olduklarını belirterek, başta Karslı ailesi olmak üzere Türk milletine sabır ve başsağlığı diledi. Silah arkadaşları olarak Karslı'nın hatırasını sonsuza kadar yaşatacaklarını dile getiren Bilir, "Şehidim. Kalbinde vatan aşkı, ruhunda eşine ender rastlanır bir inançla vatan için görev yaptın. Şehidim. Rahat uyu. Bu kutsal görevi bıraktığın yerden aynı azim ve kararlılıkla sürdüreceğimize emin olabilirsin. Mukaddes yurdumuzun her karış toprağını kanları ile sulayan, bu uğurda gözlerini kırpmadan can veren, başta Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizin aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyor, şehidimize rahmet, silah arkadaşlarına ve ailesine başsağlığı diliyorum." dedi.

Uzman Çavuş Karslı'nın cenazesi ikindi vakti kılınan namaz sonrasında omuzlarda taşınarak götürüldüğü belde mezarlığında toprağa verildi.
10 kardeşten 9'uncusu olan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Samet Karslı'nın 1 yıllık evli ve 3 aylık bir kız çocuğu olduğu bildirildi.

Yaklaşık 10 gün önce görev yaptığı Tunceli'nin Ovacık ilçesi Torunoba Karakolunda bir silah arkadaşı tarafından yanlışlıkla vurulan Jandarma Komando Uzman Çavuş Samet Karslı, tedavi gördüğü Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.