Şehit yakınlarına pozitif ayrımcılık

Ankara bölgeler arası kardeşlik hukukunu pekiştirecek önemli bir uygulamayı yürürlüğe koyuyor.

19 Şubat 2014 Çarşamba 01:24
Şehit yakınlarına pozitif ayrımcılık






Şehit yakınlarına pozitif ayrımcılık

Türkiye terörle mücadelede sessiz sedasız yürüttüğü barış sürecinde önemli bir adım daha atıyor. Çözüm paketleri birbiri ardına parlamentodan geçerek uygulamaya konuluyor. Ankara bölgeler arası kardeşlik hukukunu pekiştirecek önemli bir uygulamayı yürürlüğe koyuyor. Şehit ailelerine tüm ülke çapında pozitif ayrımcılık getiriliyor. Terör mağdurlarının hayata kazandırılması için ek düzenlemeler getiriliyor. AKŞAM Gazetesi'nden Hakkı Kurban imzasıyla bugün yayınlanan haberde ilginç detaylar var. İşte o haber:
Hükümet, ‘sessiz devrim’ olarak adlandırdığı ‘çözüm süreci’ne ilişkin adımların ardından ‘psikolojik terapi’ye odaklandı. Üniversiteler ve uzmanların da katılacağı uygulamalarla milli birlik ve kardeşlik" pekiştirilecek.
Başbakanlık Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı (KDGM), demokratikleşme paketleriyle ivme kazanan sürecin kesintiye uğramaması amacıyla yol haritasını çizdi.  Atılacak adımların ipuçları ise kurumun 2014 Performans Programı'nda yer aldı. Öne çıkan başlıklar şöyle:

ÇÖZÜM PAKETLERİ MERCEK ALTINDA

Terör konusunda sosyo-ekonomik, kültürel ve psikolojik faktörlerin analizleri yapılarak demokratikleşme süreçleri ve etkileri incelenecek. Önümüzdeki sürecin ana hedeflerinden biri "sosyal bütünleşme" olacak. Sosyal yaşama katılım ve rehabilitasyon konularında araştırma-geliştirme projelerine ağırlık verilecek. Akil adamlar sürecini yürüten ve çözüm sürecini halka anlatan KDGM, sempozyum ve çalıştaylarla yeni adımlara da yön verecek.

ÜNİVERSİTELER VE AYDINLAR DEVREDE

Hükümet, kamu kurumları ve güvenlik birimlerinin çalışmalarına ek olarak üniversiteler, düşünce kuruluşları, medya ve alanında uzman kişilerin de devrede olacağı çalışmalara ağırlık verecek. KDGM, özellikle insan hakları ve demokratikleşme alanındaki düzenlemelere dönük önerileri hükümete sunacak.

İYİ UYGULAMALAR ÖRNEK OLACAK
Terörle mücadelede sosyal, siyasal, kültürel, ekonomik ve demokratik açılardan en iyi uygulamalar belirlenerek, uygulamaya yönelik proje ve raporlar hükümete sunulacak. Terörden etkilenen bölgelerde görev yapan personele de bölgenin şartlarını anlatan eğitim verilecek.

ŞEHİT YAKINLARINA POZİTİF AYRIM
Psikolojik terapinin bir boyutunu da şehit yakını, gazi ve terör mağdurları oluşturacak. Pozitif ayrımcılık ilkesi çerçevesinde mevzuattaki eksikliklerin aşılması hedefleniyor. Kadınların, gençlerin ve çocukların, ekonomik ve toplumsal yaşama aktif katılımlarının desteklenmesi için STK'larla ortak projelere ağırlık verilecek.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE İKİNCİ ADIM
Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte silahların sustuğu bölgede şimdi sıra 2. adımda. Terör yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalanların dönmeye başladığı bölgede istikrarın kalıcı olması için hükümet kolları sıvadı.  

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.