Şehitleri uğurluyoruz; Türkiye darbe şehitlerini uğurluyor

Son Dakika Haberleri, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında cuntacılar tarafından katledilen şehitler son yolculuklarına uğurlanıyor.

17 Temmuz 2016 Pazar 13:11
Şehitleri uğurluyoruz; Türkiye darbe şehitlerini uğurluyor







Şehitleri uğurluyoruz; Türkiye darbe şehitlerini uğurluyor


Cuntacıların Ankara'daki Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yaptığı saldırıda şehit olan özel harekatçı komiser 24 yaşındaki Gülşah Güler'in Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

Bekar olan şehidin Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan baba Hüseyin ile anne Emine Güler'e acı haberi emniyet yetkilileri sağlık ekipleriyle birlikte verdi. Gözyaşlarına boğulan aileyi polisler teskin etmeye çalışırken, eve Türk bayrakları asıldı.
4 kardeş olan Gülşah Güler'in Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nden 2015'te mezun olduğu ancak polis olmayı tercih ettiği belirtildi. Ailenin, geçen yıl göreve başlayan ve ilk görev yerinde de şehit olan Gülşah Güler'in cenazesini almak için Ankara'ya gittiği bildirildi.

SAVAŞ UÇAKLARINA ENGEL OLAN MUHTAR TOPRAĞA VERİLDİ


Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki cuntacı bir grubun darbe girişimi sırasında Akıncı Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan F-16 savaş uçaklarının kalkışını engellemek isterken, açılan ateşte hayatlarını kaybeden Kazan'ın Ahi Köyü muhtarı 35 yaşındaki Ali Anar ve askere gitmeye hazırlanan 20 yaşındaki Ömer Takdemir son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze namazında İlçe Müftüsü Halil Karagöz, FETÖ terör örgütüne lanet yağdırdı.

Askeri darbe girişimi sırasında Kazan'daki Akıncı Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan uçakları engellemeye çalışan yaklaşık 8 bin Kazanlı'nın üzerine, komutanlık girişindeki darbeci askerler tarafından açılan ateş sonucu 7 kişi hayatını kaybederken, 59 kişi de yaralandı. Saldırıda hayatını kaybedenlerden 6 çocuk babası Kazan Ahi Köyü Muhtarı Ali Anar ile Ömer Takdemir, kılınan cenaze namazlarının ardından son yolculuklarına uğurlandı. Ölen iki kişinin yakınlarının feryatları yürekleri dağladı.

MÜFTÜ BEDDUA ETTİ

Muhtar Anar için Ahi Köyü'nde kılınan cenaze namazında vatandaşlar, darbecilere lanet okudu.
Cenaze namazını kıldıran Kazan Müftüsü Halil Karagöz, "Tankın altına alıp ezecek kadar içinde nefret duyguları besleyen bütün vatan hainlerini, şerefsizleri, FETÖ'cüleri, paralelcileri Allah'a havale ediyoruz. Allah kahretsin. Bu şehitlerimiz sayesinde milletimiz, vatanımız uçurumun kenarından dönmüştür. Allah böyle acılarla bizleri imtihan etmesin bir daha. Biz, şehitlerimizden razıyız, Allah da razı olsun, makamları cennet olsun" dedi.

“PEYGAMBER OCAĞINDA İSTEMİYORUM BÖYLE HAİN İHANET ÇETELERİNİ”

Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde darbecileri durdurmak için eşi Rukiye Dağ ile beklediği sırada şehit olan 39 yaşındaki Cuma Dağ’ın annesi Fatma Dağ, “Bu haşhaşileri, bu paralelcileri yok etsinler, Peygamber ocağında istemiyorum böyle hain ihanet çetelerini” diye ağıt yaktı.

Şehit Cuma Dağ için görev yaptığı MTA Genel Müdürlüğü’nde bugün cenaze töreni düzenlendi. Törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, MTA Genel Müdürü ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkileri katıldı.

Düzenlenen törenin ardından helallik alındı ve dualar edildi. Cuma Dağ’ın oğlu 5 yaşındaki Ahmet Yavuz Dağ, “Benim babam çok kişiye yardım etti, çok kişiyi kurtardı. Allah bize yardımcı olsun” diye konuşması törene katılanları ağlattı.

Anne Fatma Dağ’da taziyede bulunan yakınlarına sarılarak, “Yavrum Ahmet’ime kim ‘oğluşum’ diyecek şimdi. Yavrum. Bu haşhaşileri, bu paralelcileri yok etsinler, Peygamber ocağında istemiyorum böyle hain ihanet çetelerini” diye ağıtlar yaktı.

Eşi Rukiye Dağ’da eşinin şehit olduğunda yanında olduğunu belirterek, “İlk günden beri çok iyiyim, benim eşim şehit oldu, şükürler olsun, şehit oldu” diye gözyaşı döktü.

Şehit Cuma Dağ’ın Türk bayrağına sarılı naaşı daha sonra cenaze namazı kılınmak üzere Karşıyaka Mezarlığı Camisine götürüldü.


DARBECİLERİN TANKINI DURDURURKEN ŞEHİT OLAN KEPÇE OPERATÖRÜ TOPRAĞA VERİLDİ

İstanbul'da darbe girişimi sırasında kepçeyle tankı durdurmaya çalışırken hayatını kaybeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görevli iş makinesi operatörü 36 yaşındaki Yalçın Aran, Niğde'de toprağa verildi.

Yalçın Aran'ın, Türk bayrağına sarılı tabutunun eve gelmesiyle annesi Nejla Aran, kardeşleri, eşi Asalet Aran ve çocukları ile yakınları sinir krizi geçirdi. Evli ve 5 çocuk babası Aran'ın cenazesi helallik alındıktan sonra kasaba meydanına götürüldü. Burada düzenlenen törene Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Ak Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Belediye Başkanı Ak Partili Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ali kemal Kurt, daire amirleri, Yalçın Aran'ın ailesi ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından Değirmenli Belde Mezarlığı'na götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.
Belde sakinlerinden Kenan Öztekin, Yalçın Aran'ın kepçesiyle darbecilerin karşısında durduğu için şehit edildiğini belirterek, "Kepçeyle Beykoz gişelerini kapatmış. Tanka geçit vermemiş. Sonra tanktan ateş etmişler" dedi.


TELEFONLARI DİNLENEN BABANIN OĞLU DA ŞEHİT EDİLDİ

Antalya'da 'Paralel Devlet Yapılanması' kapsamında, sahte belgelerle 2009 ile 2013 yılları arasında telefonları dinlenen 130 kişi arasında bulunan Emniyet Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Polis Aileleri Birliği Asbaşkanı Zeki Kılınç'ın Ankara'da görev yapan polis oğlu Oğuz Kılınç, darbe teşebbüsü sırasında vurularak şehit edildi.

Zeki Kılınç, acısını facebook'tan arkadaşlarıyla paylaştı. "Artık ben de bir şehit babasıyım" diyen Kılınç, facebook'taki hesabında "Kendisiyle onur ve gurur duyduğum canım oğlum Muhammet Oğuz Kılınç, Ankara Emniyeti'ne hainlerce yapılan kalleşçe saldırı sırasında FETÖ terör örgütü militanları ile çarpışarak şehit düşmüştür" dedi.

Kılınç, oğlunun cenazesinin, pazartesi günü Antalya Muratpaşa Camisi'nde öğle namazının ardından Uncalı Mezarlığı'nda toprağa verileceğini bildirdi.
Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit edilen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi 22 yaşındaki Yasin Naci Ağaroğlu'nun cenazesi ise bugün saat 15.00'te memleketi Antalya'nın Korkuteli İlçesi Yazır Mahallesi'nde toprağa verilecek.

AKSARAY'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Darbe girişimi sırasında Özel Harekat Daire Başkanlığı'na düzenlenen saldırıda şehit olan Özel Harekat Daire Başkan Yardımcısı 2'inci sınıf Emniyet Müdürü 46 yaşındaki Önder Güzel'in memleketi Aksaray'daki baba evine ateş düştü.
Şehit Önder Güzel'in acı haberi, Paşacık Mahallesi'ndeki baba evine emniyet yetkilileri tarafından verildi. Acı haberi alan yakınları sinir krizi geçirdi. Aile, Güzel'in cenazesini teslim almak için Ankara'ya gitti. Şehidin evine ise Türk Bayrağı asıldı.
Şehit Önder Güzel, 17 Nisan 2016 tarihinde Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Aksaraylı özel harekat polisi 24 yaşındaki Sinan Kunduracı’nın şehit cenazesi töreni için Aksaray’a gelmişti. Burada şehit ailesiyle yakından ilgilenen Şehit Güzel, şehidin babasını biran bile yalnız bırakmamıştı.  Şehit Güzel'in evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehidin cenazesinin ise yarın memleketi Aksaray'da defnedilmesi bekleniyor.

KAHRAMANMARAŞ ŞEHİDİNİ BEKLİYOR

ANKARA'da darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru 33 yaşındaki Niyazi Ergüven'in acı haberi, memleketi Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi'nde yaşayan ailesini yasa boğdu.

Ankara'da dün gece darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıda polis memuru Niyazi Ergüven de şehit oldu. Ergüven'in şehadet haberi, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi'nde yaşayan babası İsmet Ergüven'e, Kaymakam Serdar Kartal, Belediye Başkanı Osman Okumuş ve İlçe Emniyet Müdürü Sebahatttin Öztırpan tarafından verildi. Acı haberle yasa boğularak sinir krizi geçiren Ergüven ailesine, sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi.

Şehit polis Niyazi Ergüven'in, geçen ay Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ndeki çatışmalarda yaralanıp tedavisinin ardından bayram tatili sonrası Ankara'daki görevine döndüğü belirtildi. Şehit Ergüven'in cenazesi, Türkoğlu'nda yarın düzenlenecek törenle toprağa verilecek.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.