Şehitlerin isimleri belli oldu: Osmaniye ve Bolu şehidini bekliyor

16 Ekim 2017 Pazartesi 19:56
Şehitlerin isimleri belli oldu: Osmaniye ve Bolu şehidini bekliyor






Şehitlerin isimleri belli oldu: Osmaniye ve Bolu şehidini bekliyor


Irak'ın kuzeyindeki Zap Bölgesi'nde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 37 günlük evli Piyade Uzman Çavuş 23 yaşındaki Furkan Aydın'ın Osmaniye'nin Bahçe İlçesi'ndek ievine ateş düştü.
Şehit Uzman Çavuş Furkan Aydın'ın annesi Ayşe ve eşi Sibel Aydın, acı haberi misafirliğe gittikleri akrabalarının Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki evinde öğrendi.

Bahçe Kaymakamı Müfit Gültekin, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz ve askeri yetkililer, sağlık ekibiyle birlikte gittikleri evde, anne Ayşe ile eşi Sibel Aydın'a, şehidet haberini verdi.

Acı haber üzerine sinir krizi geçiren şehidin annesi ve eşine sağlık ekipleri müdahale etti. Babası 10 yıl önce vefat eden şehidin ailesinin evinin bulunduğu Mevlana Mahallesi'ndeki sokağa taziye çadırı kurulup, Türk bayrakları asıldı. İki yıldır görev yapan şehit Uzman Çavuş Furkan Aydın'ın, 37 gün önce evlendiği ve ailesini endişelendirmemek için görev yerini sakladığı öğrenildi.

Şehit Furkan Aydın'ın yarın Osmaniye'de toprağa verilmesi bekleniyor.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ, DÜĞÜNDEN 3 GÜN SONRA GÖREVE GİTMİŞ

Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş 26 yaşındaki İlhan Sezer'in, Bolu'nun Gerede İlçesi Nuhören Köyü'ndeki baba evine ateş düştü. Şehit Sezer'in, 1 hafta önce evlendiği ve düğünden 3 gün sonra göreve gittiği ortaya çıktı.


Kuzey Irak'taki Zap bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi ve ardından çıkan çatışma şehit olan askerlerden Uzman Çavuş İlhan Sezer'in Gerede İlçesi Nuhören köyünde oturan ailesine acı haberi Bolu Valisi Aydın Baruş, beraberindeki heyet ve sağlık ekibiyle birlik verdi. Vali Baruş, tek katlı sıvasız ve boyasız evin bahçesinde çalışan baba 65 yaşındaki İsmail Sezer'e şehadet haberini iletti.

Vali Baruş, büyük üzüntü yaşayan şehidin babasına sarılıp teselli etti. Ardından Vali ve beraberindeki kalabalıkla avluya girdiğini gören şehidin annesi Azime Sezer, gözyaşlarına boğuldu. 'Yavrum' diyerek ağlayan ve sinir krizi geçiren anne Sezer'e, sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin kardeşi 20 yaşındaki Kadir Sezer de acı haberle yıkıldı.

Bolu 2'nci Komando Tugay Komutanlığı'nda görev yapan aynı zamanda Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan'ın kuzeni olan İlhan Sezer'in, geçen 8 Ekim'de Derya Sezer ile evlendiği ve düğünden 3 gün sonra göreve gittiği ortaya çıktı. Şehidin bir arkadaşı, "İlhan, düğün için izin alıp gelmişti. Düğünden 3 gün sonra tekrar göreve dönmek zorunda kaldı. Giderken, 'Daha yeni evlendin, nereye gidiyorsun?' diye sorduk. 'Ortalık karışık olduğu için izin vermiyorlar, göreve çağırıyorlar' diyerek gitti" diye konuştu.

Şehit İlhan Sezer'in, sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında, "Şehit mi düştün asker? Cennet koktu da her yer" diye yazdığı görüldü. Şehidin cenazesinin yarın toprağa verileceği belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.