Şeker üretimi arttıkça, tüketim de artıyor

15 Temmuz 2011 Cuma 12:15
Şeker üretimi arttıkça, tüketim de artıyor






KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki şeker fabrikasında geçen yıl kampanya döneminde elde edilen şekerin tamamına yakın kısmı satıldı.Elbistan Şeker Fabrikası 2010-2011 yılı şekler pancarı kampanya döneminde Elbistan, Afşin, Göksun, Tufanbeyli'den pancar aldı.

Şeker fabrikası 4 bölge, 78 köy ve 3 bin 777üreticiden toplamda 408 bin ton pancar alımı yaptı ve bu rakamın 360 bin tonunu işledi. İşleme sonunda 46 bin ton toz şeker elde edildi. Stoklara depolanan şekerin büyük bir kısmı kısa sürede satıldı. Bu nedenle fabrika bünyesinde ancak Elbistanlıların alabileceği kadar şeker kaldı.

Yetkililer, fabrikanın deposunda bulunan şekerden sadece bin 500 tonunun kaldığını bildirdiler. Buna göre 44 bin 500 ton şeker, tüccara satıldı. Elbistan'ın en iyi müşterisi ise Gaziantepli tüccarlar oldu. Şekerin satışında en büyük pay Gaziantep'e ait. Öte yandan Türkiye genelindeki 25 fabrikada da durumun değişmediği ifade ediliyor.

25 şeker fabrikasında toplamda 1 milyon 260 bin ton şeker üretiminin gerçekleştiği ve bu rakamın hızla eridiği kaydedildi. Uzmanlar, fabrikalardaki bu yüksek oranlı satışın özel sektörün elindekileri tüketmesine bağlıyor. Elbistan Şeker Fabrikası 2011-2012 yılı kampanya dönemi için de hazırlık çalışmalarını yapıyor. Bu yıl üreticinin elinden 360 bin ton pancar alınması planlanıyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.