Sel Ege Denizi'ni kahverengiye boyadı

04 Aralık 2012 Salı 17:03
Sel Ege Denizi'ni kahverengiye boyadı






BALIKESİR (CİHAN)- Edremit Körfezi'ni etkisi altına alan ve metrekareye 119 kg. miktarındaki sağanak yağış ve ardından gelen selle bölge adeta çamur deryasına döndü. Sel sularının aktığı Ege Denizi de kahverengiye boyandı.

Körfez bölgesinde yol seviyesinden aşağıdaki onlarca işyeri yaklaşık 1 metre yükseklikte suyla dolarken onlarca evin bodrum ve zemin katları da selden nasibini aldı. Sel sularının geride bıraktığı çamurların temizlenmesi için belediye ekipleri çalışma başlattı. Bazı vatandaşlar, kendi imkanlarıyla bodrumlarına dolan suları motopompla boşalttı. Bazılarının yardımına ise belediye vidanjörleri yetişti. Burhaniye ilçe merkezinin ve sahil mahallelerinin çamurla dolan sokaklarını itfaiyeyle beraber belediye ekipleri yıkarken kaymakamlıktan bir ekip de hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Kuvvetli yağış ile Madra Dağı´ndan gelen sel suları, şehir merkezlerini aşarak Ege Denizi´ne döküldü. Ege´nin mavi suları kahverengine büründü. Sel sularını taşıyan yağmur drenaj kanalları ve dereler yetersiz kaldı. Rögar kapaklarından su fışkırmaya başladı. Sel sularının şiddetiyle sürüklenen dört otomobil ise çamura saplandı.

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, ilçede zararın çok büyük olduğunu belirterek, Sel sularına kapılan bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesi bizi derinden üzdü. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.