Selman Dede'yi Anma Etkinlikleri 15 bin kişinin katılımıyla yapıldı

17 Temmuz 2011 Pazar 20:17
Selman Dede'yi Anma Etkinlikleri 15 bin kişinin katılımıyla yapıldı






Sakarya'nın Hendek ilçesinde düzenlenen 13. Geleneksel Selman Dede'yi Anma Etkinlikleri ve Sünnet Şöleni, 15 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.Hendek İlçe Müftülüğü ve Hendek Belediyesi'nce düzenlenen program, mehter takımının ilçe merkezinde yaptığı gösteriyle başladı.
Salman Dede Mesire Alanı'nda Kur'an okunmasıyla devam eden etkinlikte vatandaşlara etli pilav, tatlı ve ayran ikramında bulunuldu. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, teröristlerce 13 askerin şehit olmasını ve 7 askerin de yaralanmasını büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, Şehitlerimize Allah´tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ailelerinin ve tüm milletimizin başı sağ olsun. Terörü kullanan, onu himaye eden ve destek verenler, hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır.

Türkiye´nin toprak bütünlüğünü, birlik ve beraberliğini bozmak adına yapılan hain saldırılar bilinmelidir ki asla amacına ulaşamayacaktır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine de başsağlığı ve sabırlar diliyorum. dedi. İnci, şölene çevre il ve ilçelerden binlerce vatandaşın katıldığını kaydetti. Sakarya AK Parti Milletvekili Şaban Dişli, İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı şölende 15 bin kişilik yemek dağıtıldı.Hendek Belediyesi'nce organize edilen 13. Geleneksel Yağlı Güreşleri de çeşitli illerden yaklaşık 500 pehlivanın katılımıyla gerçekleştirildi. Başpehlivanlığı Faruk Akkoyun kazandı. Final müsabakasının ardından 2012 ağalık unvanı için açık artırma yapıldı. Sakaryaspor Kulüp Başkanı Halit Evin, ağalık için 100 bin dolar teklif etti. Belediye Başkanı İnci, Evin'in teklifini 1 dolar ile aşarak, 100 bin 1 dolara 2012 yılının güreş ağalığı unvanını elde etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.