Şemdin Sakık: Andıca direnişimin bedelini ödüyorum

06 Kasım 2012 Salı 17:34
Şemdin Sakık: Andıca direnişimin bedelini ödüyorum






İSTANBUL (CİHAN)- Ergenekon davasında tanık olarak dinlenen eski PKK yöneticisi Şemdin Sakık, 'andıç' olayında kendisine aşırı yüklenilerek önüne getirilen listeleri imzalamasını istediklerini söyledi. Sakık, Ben de gücüm oranında bunlara direndim. Direnişimin bedeli de 15 yıldır hücrede tek başıma kalmamdır. Ben önüme getirilen listeyi bir şey bildiğim için değil, hiçbir şey bilmediğim için reddettim. dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında Şemdik Sakık'ın tanık olarak ifadesinin alınmasına devam edildi. Akın Birdal olayının Yaşar Büyükanıt'ın bilgisi dışında olmadığını öne süren Sakık, Mahmut Yıldırım kullanıldı bu işte. Listede yer alan isimlerden Cengiz Çandar örgüt gücünü en fanatik PKK'lıdan daha fanatik savunuyor. Önceden Apo'ya 'köylü parçası' derdi, şimdi ise savunuyor. ifadesini kullandı.

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, sanıklardan Doğu Perinçek ve Öcalan'ın Bekaa Vadisi'nde çektirdikleri fotoğrafları tanığa gösterip görüntülerle ilgili bilgisini anlatmasını istedi. Fotoğrafların, örgütün spor ve eğitim yaptığı alanda çekildiğini anlatan Sakık, Perinçek ile Öcalan'ın görüşmeleri gece geç saatlere kadar sürüyordu. Görüşmeler baş başaydı. Ben içeri alınmadım. Bu görüşme sadece gazetecilik faaliyeti ise dünyaya duyurulacak röportaj, neden biz örgüt yöneticilerinden saklanıyor? diye konuştu.

Örgütün tüm faaliyetlerini Öcalan'ın kontrol ettiğini anlatan Sakık, Öcalan'ı denetleyen, tüm silahlı gücü denetliyordu. PKK'nın birinci dönem gerçek koordinatörü Doğu Perinçek'tir. İkinci dönem koordinatörü ise Yalçın Küçük'tür. Bu iki isim PKK'yı kullandı. dedi. Doğu Perinçek'in ziyareti sırasında Abdullah Öcalan'ın elinde çiçekle çekilmiş fotoğraflarının kendisine gösterilmesi üzerine Sakık, Bu görüntüler ilişkilerin ne kadar sevgi dolu olduğunu gösterir. Diplomatik ilişkiler değil yani. Benim kimse ile şahsi sorunum yok. Kimseye iftira atmıyorum. diye konuştu.

'20 YIL ÖNCE ÖLEN KIZ KARDEŞİMİN HALA OYU KULLANILIYOR'

Dağdakilerin inmek istediğini belirten Sakık, Ancak kanla beslenenler bunu istemiyor. Bunlar mecliste milletvekili, belediyede başkanlık gibi kademelerde bulunmakta. Bir de Kürtlerin yüzde 99'u bu savaşın bitmesini istiyor. Ölümden beslenenler için kimin önemi yok? 20 yıl önce dağda ölen kız kardeşimin hala oyu kullanılıyor. Öcalan'ı, Karayılan'ı gazete köşelerinde analiz ediyorlar. 'Çok sempatik biri' diye yazıyorlar. Bu maceracı gençlere yol gösteriyor. Örgütü bu kadar çok işlemeleri 'oralara gidin' anlamına geliyor. şeklinde konuştu.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.