Şemdinli'de arızalı top mermisi infilak etti: 25 asker yaralı 7 asker kayıp

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırı ihtimaline karşı top atışlarının yapıldığı bir sırada arızalı olduğu bildirilen mühimmat infilat etti. Patlama sırasında yaralanan 25 asker tedavi altına alırken kayıp olduğu bildirilen 7 askere ulaşılamıyor

09 Kasım 2018 Cuma 18:46
Şemdinli'de arızalı top mermisi infilak etti: 25 asker yaralı 7 asker kayıp






Şemdinli'de arızalı top mermisi infilak etti: 25 asker yaralı 7 asker kayıp


Terör örgütü PKK'nın saldırı ihtimaline karşı top atışlarının yapıldığı bir sırada arızalı olduğu bildirilen mühimmat infilat etti. Yaralı askerlerin olduğu açıklandı. 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki bir karakolda arızalı mühimmat infilak etti. Yaralı askerlerin olduğu belirlendi. Terör örgütü üyelerinin hareketliliği üzerine yapılan top atışları sırasında meydana gelen patlamada 25 asker yaralandı. Yaralı olan askerlerin durumları hakkında henüz net bilgi yok. 

Olay, saat 17.00 Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar köyündeki Sülgü Tepe üs bölgesindeki karakolda meydana geldi.

Konuyla ilgili Hakkari Valiliği'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, "09.11.2018 günü İlimiz Şemdinli İlçesi Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesinde top atışı yapıldığı esnada arızalı mühimmatın infilak etmesi sonucu askeri personellerimiz yaralanmıştır" denildi.

7 ASKERİMİZ KAYIP

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki bir karakolda arızalı mühimmat infilak etti. Yaralı askerlerin olduğu belirlendi. Milli Savunma Bakanlığı Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki üs bölgesinde top atışı yapıldığı esnada arızalı mühimmatın infilak etmesi sonucu 25 askerin yaralandığını 7 askere ise ulaşma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu..

Olay, saat 17.00 Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar köyündeki Süngü Tepe üs bölgesindeki karakolda meydana geldi. Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki üs bölgesinde top atışı yapıldığı esnada arızalı mühimmatın infilak etmesi sonucu askeri personelin yaralandığı bildirildi.

Konuyla ilgili Hakkari Valiliği'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, "09.11.2018 günü İlimiz Şemdinli İlçesi Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesinde top atışı yapıldığı esnada arızalı mühimmatın infilak etmesi sonucu askeri personellerimiz yaralanmıştır" denildi.

Yaralılar, ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Milli Savunma Bakanı Akar, Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile Süngü Tepe Üs Bölgesi'ndeki patlamanın ardından Hakkari'ye geldi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, Hakkari'de bu akşam saatlerinde meydana gelen olayda; 25 askerin yaralandığını, 7 askerin de arandığını açıkladı.

Açıklama şöyle: "Hakkari’de bir üs bölgemizde, ilk bilgilere göre atış esnasında ağır silah mühimmatından kaynaklandığı değerlendirilen bir kaza meydana gelmiştir. Kaza sonucunda yaralanan 25 kahraman silah arkadaşımız süratle hastaneye tahliye edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Yedi kahraman silah arkadaşımıza ulaşma çalışmaları devam etmektedir. Kaza hakkında inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

YAYIN YASAĞI GELDİ

Bu arada Şemdinli Sulh Ceza Hakimliği, İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Süngü Tepe Üs Bölgesi’ndeki patlamayla ilgili yayın yasağı kararı verdi. Sulh Ceza Hakimliği, kararında, ilçenin Gelişen bölgesi Süngü Tepe Üs Bölgesi Topçu Bataryası’nda meydana gelen patlama olayıyla ilgili soruşturmanın devam ettiği vurgulandı.

Yazılı ve görsel basın ile internet medyasında ilgili bir takım yanlış bilgiler ve görüntülerin yayımlandığı kaydedilen kararda, şu ifadelere yer verildi:

“Bu durumun soruşturmanın sağlıklı yürütülmesine engel olmaması, toplumun olumsuz etkilenmemesi, olayın vehameti, kamu düzeni ve güvenliği göz önünde bulundurulduğunda 5187 sayılı yasanın 3/2 maddesi uyarınca soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her tür haber, röportaj, eleştiri, görüntü vb yayınların yapılmasına yayın yasağı getirilmesi talebi, yasaya ve usule uygun olduğundan Şemdinli Cumhuriyet Başsavcılığının talebinin kabulüne karar vermek gerekmiştir.” 

Son Güncelleme: 09.11.2018 22:16
Anahtar Kelimeler:
Hakkarişemdinli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.