Seydişehir Şehit Yüzbaşı için yürüdü: Bordo Boreli'ye son göre

PKK teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Özel Kuvvetler’de görevli Deniz Yüzbaşı Fatih Yaşar’ın Konya'nın Seydişehir İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

11 Şubat 2016 Perşembe 00:03
Seydişehir Şehit Yüzbaşı için yürüdü: Bordo Boreli'ye son göre






Seydişehir Şehit Yüzbaşı için yürüdü: Bordo Boreli'ye son göre

Diyarbakır'ın Sur İlçesi’nde dün gece güvenlik güçleriyle PKK teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Özel Kuvvetler’de görevli Deniz Yüzbaşı Fatih Yaşar’ın Konya'nın Seydişehir İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

Seydişehir İlçesi Bostandere Mahallesi’nde Yaşar Ailesi’nin evine askeri yetkililerle giden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Yüzbaşı Fatih Yaşar’ın şehit olduğu haberini saat 03.00’te verdi. Şehidin ailesi sinir krizleri geçirirken, olayı duyan yakınları bayraklar asılan Yaşar Ailesi’nin evine akın etti.

Şehit Yaşar'ın, Katar'daki yurt dışı görevinden 3 ay önce döndüğü, 20 gün önce de Diyarbakır'ın Sur ilçesine geçici görevlendirmeyle gittiği öğrenildi.

Eşi Ankara’da öğretmen olan şehit Yaşar’ın 4 yaşında da bir kız çocuğu bulunuyor.

Şehit Fatih Yaşar’ın çok küçük yaşta annesini kaybettiği öğrenilirken, şehit haberini alan üvey annesi Zeynep Yaşar  sinir krizleri geçirdi. Zeynep Yaşar evde hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

ŞEHİT BABASI: YAKTI YA BENİ YAKTI

Baba Cavit Yaşar yaptığı açıklamada, "Trafik kazası olur, başka bir şey olur ama bu başka. Haberleri gelinimden alıyordum, onlar mesajlaşıyordu. Akşam gelinimle konuştuk, 'Gündüz görüştük durumu iyi' dedi. Gece saat 1’de falan yattım, haberleri seyrettim isim verilmemiş şehitlerimiz varmış. Bugün dört yaralımız var ikisi ağır diyorlardı. Birisi vefat etti, birisinin ismini vermiyorlardı. İnternet'e bakıyorum yok, televizyona bakıyorum isim vermiyorlar. Katar’daydı işte. Bizim inancımız var mertebesi şehit ama zor işte. Söyleyecek bir şey yok. Klasik bir söz ama, beni alsınlar, alsınlar ama götüren olmaz. Yaktı ya beni yaktı” dedi.
Şehit Yüzbaşı Fatih Yaşar’ın iki erkek kardeşi daha olduğu birisinin polis özel harekatçı, diğerinin de Karaman’da emniyet amiri olduğu öğrenildi. Yüzbaşı Fatih Yaşar’ın cenazesi bugün  Seydişehir’in eskiden köy statüsünde olan Bostandere Mahallesi’nde ikindi namazının ardından, 2 yaşındayken kaybettiği annesi Ayşe Yaşar’ın yanında toprağa verilecek.
Son Güncelleme: 11.02.2016 00:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.