Seyyidlerden ortak mesaj: Dinimiz barış dinidir

18 Temmuz 2011 Pazartesi 21:19
Seyyidlerden ortak mesaj: Dinimiz barış dinidir






HATAY (CİHAN)- Hatay'da faaliyet gösteren Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı üyeleri Irak'tan gelen Seyyidleri ağırladı. EHDAV Vakıf Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Irak'tan gelen Ehl-i Beyt İlimler Merkezi olan Irak Necef-i Eşref'ten büyük taklit mercii Ayetullah Uzma Seyyid Muhammed Sait El-Hekim'in oğlu Seyyid İzzettin El-Hekim, Muhammed Said El Hekim, Şeyh Muhammed Telefleri, Suriye'den ise Şeyh Lokman Bedir El Ğurra ve beraberindeki heyet katıldı.
EHDAV Başkanı Ali Yeral ve yönetim kurulu üyeleri, davetlileri dernek binasında karşıladı. Irak ve Suriye'den gelen heyetin 12. Ehl-i Beyt İmam Sahib-i Hz. İmam-ı Mehdi (A.F)'ın dünyaya mübarek teşrifleri dolayısıyla, ziyaret gerçekleştirdikleri belirtildi.
Ziyarette konuşan EHDAV Başkanı Ali Yeral, Irak'ın en büyük seyyidleri aramızdalar, vakfımızı ziyaret ederek bize sevgi ve saygılarını getirdiler. Yaptıkları konuşmalarında ise 'Dinimiz sevgi ve barış dinidir. Dinimizde terör yoktur, karşı tarafı kınama yoktur. Benim mezhebimden olmayanı cehennemlik görmek yoktur. Hiç kimse bizim dinimizden, mezhebimizden olmak zorunda değildir.' dediler. şeklinde konuştu.Tarih boyunca hiç kimseye sorun olmadıklarını anlatan Yeral, Ama her ne hikmetse biz zulme uğradık.
Düne kadar ismi sadece Ali Hasan Hüseyin diye öldürülenler oldu. İmamlarımızın, Hz. Hasan'ın kubbesi havaya uçuruldu. Biz burada kiliseleri koruma altına alıyoruz, Yahudi havrasını koruma altına alıyoruz. Sadece Ehl-i Beyt imamı diye Irak'ın altın kubbesinde namaz kılanlar terör kurbanı oluyorlar. Bütün bunlara rağmen biz İslami birlik ve beraberlikten yanayız. Bizim Sünni kardeşlerimizle birlike ortak noktaların öne sürülmesini, konuşulmasını istiyoruz. Ama birileri, ortak noktaları bırakıp ayrı noktaları ileri sürüp sürekli Alevi-Sünni, Türk-Arap-Kürt milletleri arasında nifak tohumları saçmaya çalıyorsa, onlar Müslüman değil, İslam düşmanlarıdır. Bizim alimlerimizin ortak görüşleri bu yöndedir. ifadelerini kullandı. Suriye'deki olayların yüzde 80 azaldığına dikkat çeken EHDAV Başkanı Yeral, şunları dile getirdi: Suriye'de sular durulmaktadır. Amerika ve Siyonist İsrail'e rağmen olaylar azaldı. Suriye'de Alevi-Sünni sorunu yoktur.
Orada ortak bir sorun, Siyonistlerin Müslümanlarla sorunu vardır. Suriye'yi bölmek, yeni bir Kürt devleti çıkarmak; Irak'ı, Suriye'yi, Türkiye'yi, İran'ı bölmek, yeni yeni haritalar çıkarmak istiyorlar. Ama Allah'a şükürler olsun Müslümanların dirayeti, sağduyusu var. Alevisi, Sünnisiyle Müslümanları böl-parçala-yut taktiği ile yeni yeni devletlere bölerek İslam dünyasını zayıflatmaya çalışıyorlar. Suriye'deki olaylar Türkiye'ye de yansıtılarak Alevi-Sünni çatışması amaçlanıyor. Ama Allah'a şükürler olsun bizim sergilediğimiz barışçıl tavır ve sivil toplum kuruluşlarının bize verdiği destek ile bu olaylar büyümeyecek.
ABD, İsrail ve Siyonistlerin ekmeğine yağ sürmeye çalışan küçük bir grup vardır. O grup da bitmek üzeredir. Allah bütün İslam dünyasını şer odaklarından korusun. Bütün dünya ülkelerinin kardeşliğini daim eylesin. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.