Sierra Leone, 150 yıllık kürtaj yasağını kaldırıyor

03 Aralık 2012 Pazartesi 16:36
Sierra Leone, 150 yıllık kürtaj yasağını kaldırıyor






JOHANNESBURG (CİHAN)- Sierra Leone´de yeni hükümet 1861'den beri devam eden kürtaj yasağını kaldıracağının sinyallerini verdi. Sağlık Bakanlığı Üreme Sağlığı Direktörü Sas Kargbo yaptığı açıklamada, Belli koşullarda kürtajı serbest bırakacak olan kanun taslağının 17 Kasım seçimlerinin ardından yeniden oluşturulan parlamento tarafından onaylanmayı bekliyor. dedi.

Konuyla ilgili konuşan Sierra Leone Milli Gençlik Konseyi Başkanı Al Saccoh ise Yürürlükteki kanun çağ dışı ve kadın haklarını ihlal ediyor. 1861´den beri uygulanan kanun uluslararası insan hakları standartları ile çelişiyor. diye konuştu.

Sierra Leone´de kürtaja karşı kampanya yürütenler, ülkede ucuz ve güvenli kürtaj imkanlarının bulunmamasının kadınlar için ciddi sağlık risklerine yol açtığını ve ölüm oranlarını artırdığını her fırsatta dile getiriyor.

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone her 100 bin doğumda 890 anne ölüyor. Rakam dünyanın en yüksek anne ölüm oranlarından birisi.

Sierra Leone´de 2011 yılında yaklaşık 40 bin kadının kürtaj yaptırdığı tahmin ediliyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.