Silifke, Lefke ile kardeş şehir oldu

06 Kasım 2012 Salı 18:36
Silifke, Lefke ile kardeş şehir oldu






MERSİN (CİHAN)- Ukrayna'nın Kırım Yevpatoria, Almanya'nın Hassloch ve Kosova'nın Fushe Kosova şehirleri ile kardeş şehri ilişkilerini sürdüren Silifke Belediyesi, bir kardeş şehri anlaşmasını da KKTC Lefke Belediyesi ile imzalayacak.

Silifke Belediye Meclisi'nin kasım ayı olağan meclis toplantısında 11 maddelik gündem görüşüldü. Komisyonlardan gelen evrakların görüşülmesi, 2013 mali yılı bütçesi, 2013 yılı Ocak ayından başlayacak olan yeni tarife teklifleri ve belediye hizmetlerinden alınacak ücretlerle ilgili raporların ise bütçe komisyonunda incelenmesine oybirliği ile karar veren meclis, gündemi oluşturan en önemli konulardan birisi olan Lefke Belediyesi ile yapılacak kardeş şehir anlaşmasını da karara bağladı.

Bu madde ile ilgili olarak hazırlanan raporu ise Yazı İşleri Müdürü Cemil Doğan okudu. Okunan rapor hakkında meclis üyelerine bilgi veren Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, ise Geçtiğimiz günlerde KKTC'de kardeş şehir anlaşması ile ilgili olarak belediyemiz bir ön protokolü imzalamıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Memur-Sen Başkanı Çelebi Ilık, Lefke Belediye Başkanı Mehmet Zafer'le birlikte hazırlanan kardeş şehir anlaşması ön protokolünü birlikte imzaladık. Var olan 3 kardeş şehrimizin yanı sıra yavru vatan Kıbrıs'tan da böyle bir kardeş şehri olma isteğine biz de olumlu yaklaştık. Yapılan bu anlaşmaların her iki ülke arasında, halkımız ve belediyelerimiz arasında da sosyal, eğitim, turizm, kültürel ve ekonomik alanlarda olumlu katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Lefke Belediyesi ile yaptığımız ön anlaşma protokolü her iki ülkede gerekli yetkiler alındıktan sonra büyük bir törenle asıl protokolü imzalayacağız. dedi.

Başkan Öngel'in konuşmasının ardından üyelerin açık oylarına sunulan Lefke Belediyesi ile kardeş şehir protokolü oybirliği ile kabul edildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.