Sınır'da delik kapanıyor: TSK ve ÖSO birlikleri sınırda buluşuyor

Sık sık Türkiye'ye yönelik roket ve füze saldırılarının gerçekleştirildiği Karkamış - Azez arasında kalan bölge terör örgütlerinden tamamen arındırılıyor.

04 Eylül 2016 Pazar 13:01
Sınır'da delik kapanıyor: TSK ve ÖSO birlikleri sınırda buluşuyor






Sınır'da delik kapanıyor: TSK ve ÖSO birlikleri sınırda buluşuyor


Türkiye Suriye sınırında Azez ile Karkamış arasında yer alan hat Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu tarafından tamamen denetim altına alınıyor.

Suriye sınırında PKK - PYD denetimdinde olduğu iddia edilen Kobani'nin doğusunda yer alan bölge konusunda ise batılı medya kuruluşlarının kara propagandası hakim.

Askeri kaynaklar PKK - PYD ortaklığındaki terörist unsurlarının Türkiye sınır bölgesinde Kobani ötesinde birkaç küçük yerleşim biriminde hakim olduğunu belirterek abartılı bir harita propagandasına dikkat çektiler.


HARİTAYI CIA ÜRETTİ

Türkiye Suriye sınırında sık sık medya kuruluşlarında yayınlanan sarı renkli PYD - PKK denetimindeki bölgenin CIA tarafından üretilerek batılı medya kuruluşlarına servis edildiğini belirten güvenlik güçleri şu değerlendirmede bulundu:  "Bu sahte bir harita. Terör örgütlerinin Kobani'nin batısında ve güneyinde fazla bir etkinliği yok. Harita içinde yer alan yerleşim yerlerinin çoğu Arap nüfusun yoğunluğunda. Bu bölgede yaşayan Kürtler ise PYD ve PKK unsurlarına karşı yıllardır karşı duruşlarıyla biliniyor."

SINIRDAKİ DAEŞ GEDİĞİ TAMAMEN KAPATILIYOR

Bu arada ÖSO, TSK'nın desteğiyle Suriye - Türkiye sınırında teğrör örgütü IŞİD'in kontrol ettiği Azez-Cerablus hattını teröristlerden arındırmaya devam ediyor. İki bölge arasındaki fiziki bağlantının sağlanmasına 12 kilometre kaldı..

FIRAT KALKANI OPERASYONU'NDA SON DURUM

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon hava kuvvetlerince Halep ilinin kuzeyinde terör tehditlerine karşı 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı sürüyor. Harekat kapsamında bugün de 22 ayrı teröris hedef Türk topçuları tarafından imha edildi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Halep'in kuzeydoğusunda Fırat Nehri'nin batı yakasında yer alan Cerablus'ta TSK desteğiyle bölgeyi büyük ölçüde ele geçirmiş durumda.

Muhalifler, Sucu Çayı'nın iç çemberinde kalan Ganime, Süveyda, (Aşağı) Kandura, Ras el-Coz ve Beyt Muhammet Hilal köylerini de DAEŞ'ten kurtarmayı hedefliyor.

Harekatın Cerablus ayağında, Türkiye sınırından güneye 24 kilometre derinliğe inen ÖSO, Fırat Nehri'nin batıya uzanan kolu Sucu Çayı'na ulaşmıştı.

Öte yandan Azez-Cerablus hattının batısında Azez'in komşu ilçesi Çobanbeyli'de de ÖSO güçleri ilerlemeye devam ediyor.

Bir grup TSK zırhlısının Kilis ilinin Elbeyli ilçesinden Çobanbey'e girmesiyle hız kazanan harekat, Suriye'nin Türkiye sınırı boyunca gelişiyor.

ÖSO güçleri Çobanbey'den terör örgütü DAEŞ'e karşı yapılan hamlede, doğu yönünde hareket ederek ilk etapta dar bir koridor üzerinden Cerablus'a ulaşmayı hedefliyor.

Harekatta gelinen aşamada Azez-Cerablus hattının birleşmesi için yalnızca 12 kilometre kaldı.
.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.