Sinop'ta deprem: Sinop 4.3 depremle sallandı

Sinop'ta deprem, Sinop gece yarısı meydana gelen depremle sarsıldı. Sinop açıklarında Karadeniz'in 7.9 KM derinliğinde oluşan deprem Kandilli Rasathanesi tarafından 4.3 büyüklüğünde ölçüldü.

23 Temmuz 2016 Cumartesi 00:45
Sinop'ta deprem: Sinop 4.3 depremle sallandı






Sinop'ta deprem: Sinop 4.3 depremle sallandı


Son  Dakika Deprem, Son Depremler, Sinop gece yarısı meydana gelen depremle sarsıldı. Sinop açıklarında Karadeniz'in 7.9 KM derinliğinde oluşan deprem Kandilli Rasathanesi tarafından 4.3 büyüklüğünde ölçüldü. Sinop açıklarındaki deprem, Samsun'a kadar olan Karadeniz sahil boyunca hissedildi. Demokrasi nöbeti için sokakta olan vatandaşlar da deprem sırasında kısa süreli panik yaşadı.



SON DEPREMLER, SİNOP'TA DEPREM

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi saat 00.40 sularında meydana gelen depremin şiddetini daha sonra 4.1 olarak düzeltti.

Sinop açıklarında meydana gelen deprem çok sayıda yerleşim biriminde de hissedildi.
Erfelek, Gerze, Yakakent, Bafra, Ondokuzmayıs, Ayancık, Türkeli ve Abana ile İnebolu'da hissedilen deprem vatandaşlar arasında kısa süreli paniğe neden oldu. Deprem sırasında vatandaşlar evlerinden dışarı çıkmak zorunda kaldı.
İlk gelen bilgilere göre deprem her hangi bir hasara can ve mal kaybına neden olmadı.


B.Ü. Kandilli Rasathanesi Son Deprem verileri saat 02.01 itibariyle

BİR SAATTİR ARTÇISI GELMEDİ

Karadeniz Sinop açıklarında saat 00.40 sıralarında meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından bir saatten fazla süre geçmesine rağmen artçı sarsıntı kaydedilmedi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi tarafından yayınlanan Son Deprem verilerine göre 00.40 sonrası Karadeniz'de her hangi bir artçı sarsıntı oluşmadı.
Artçı sarsıntılar ilk depremden hemen sonra başlar zaman zaman ana depremin büyüklüğü şiddetine yakın sarsıntılar oluşturabilir.
KARADENİZ 11 SAATTİR SUSKUN
Sinop'ta meydana gelen depremin artçısının meydana gelmemesi vatandaşları paniğe neden oldu. Kandilli Rasathanesi'nin gece yarısı 4.1 olarak yeniden revize ettiği depremin üzerinden 11 saat geçmesine rağmen hala artçı sarsıntının kaydedilmemiş olması akıllarda soru işareti uyandırdı.
Deprem uzmanları ilk sarsıntının hemen ardından ilk 48 saate kadar birinci depremin büyüklüğüne yakın artçıların olması gerektiğini savunuyordu.
Son Güncelleme: 23.07.2016 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.