Şırnak'ta binlerce kişi Türk bayraklarıyla yürüdü

FETÖ'cü darbe girişiminin ardından yurdun her köşesinden tepkiler dinmek bilmiyor. Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde, bölgenin en önemli aşiretlerinden Jirki aşireti, darbe girişimini ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek protesto etti

28 Temmuz 2016 Perşembe 16:04
Şırnak'ta binlerce kişi Türk bayraklarıyla yürüdü






Şırnak'ta binlerce kişi Türk bayraklarıyla yürüdü


Son Dakika Haber, FETÖ'cü darbe girişiminin ardından yurdun her köşesinden tepkiler dinmek bilmiyor. Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde, bölgenin en önemli aşiretlerinden Jirki aşireti, darbe girişimini ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek protesto etti

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde bir araya gelen yaklaşık 5 bin Jirki aşireti üyesi, 15 Temmuz darbe girişimini Kato Dağı eteklerinden ilçe merkezine ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek protesto etti.
Yürüyüşün son bulduğu Hükümet Konağı önünde aşiret üyelerini Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe karşıladı.

Yürüyüşe katılanlara teşekkürler eden Kaymakam Güntepe, "Paralel devlet yapılanması terör örgütü, TSK içinde göstermiş oldukları bu hainliği asla unutmayacağız. Ama unutmasınlar ki, bu halk oldukça kimsenin sırtı yere inmez" dedi.

Jirki aşiret lideri Tahir Adıyaman ise, 30 yıldır devletle beraber oldukları ifade ederek, 15 Temmuz darbesini kınadı. Adıyaman, "Devlet bize ne derse onu yaparız. Biz bu devlet için hem PKK ile hem FETÖ ile mücadele yaparız. Ölüme kadar biz devlet yanlısıyız. Devletimiz ne derse onu yaparız" diye konuştu.

 
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.