Şırnak´tan Karapınar'a teşekkür ziyareti

04 Aralık 2012 Salı 15:09
Şırnak´tan Karapınar'a teşekkür ziyareti






KONYA (CİHAN)- Konya ve Karapınar ilçesinde Kurban Bayramı münasebetiyle yaklaşık 400 hayırseverin, Şırnak ve Cizre´ye kurbanlarını göndermesinin ardından 45 kişilik kafile teşekkür ziyaretinde bulundu.

Şırnak'ın Cizre ilçesinden gelen yaklaşık 45 kişilik kafile, Konya'nın ardından Karapınar´a da kardeşlik köprüsü kurdu. Cizre'den yola çıkan kafile, Konya il merkezinde bulunan Mevlana Hazretleri'nin türbesini ziyaret etmesinin ardından, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yaka ve Muhtarlar Derneği Başkanı Fethi Savur´un da eşliğinde Karapınar Kadir Soylu Pansiyonu´nda gerçekleşen yemek sonrası kardeşlik mesajları verdi.

Cizre Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Macartay, Biz Cizre'den Hz. Nuh Nebi memleketinden Hazreti Mevlana'nın diyarına ve memleketine geldik. Buranın güzelliği ve maneviyat ortamı anlatılmaz. Burada kalben dualar okuduk, ağlamak geldi içimizden. Karapınar halkına Kurban Bayramı nedeni ile bayram dinlemeden gelip mahalle mahalle kurban eti dağıttınız ve bizleri sevindirdiniz. Allah´ta sizleri sevindirsin inşallah. Gösterdiğiniz hizmetler anlatmakla bitmez. Kimse Yok Mu dedirtmediniz bizlere. Allah kurbanlarınızı kabul etsin şeklinde konuştu.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu ise Gerçekleştirdiğimiz bu dostluk köprüleri ile aramızda var gibi gösterilen bu husumeti bitirdiniz. Buralara kadar geldiğiniz için her birerlerinize teşekkür ederim. İlçemize sizleri ağırlamaktan çok memnun olduk. diye konuştu.

Meke Eğitim Kurumları Genel Müdürü Seyit Mehmet Ünal da, Şırnak ve Cizre'de ailelerin kapısına kadar giden Karapınar ve Konyalı hayırseverler, mahalle muhtarlarının katkısı ile yardımların doğru adreslere ulaşmasını sağladı. Şırnak ve Cizre´de ki manzarayı yakından görünce yardımların ne kadar yerinde olduğuna bir kez daha şahit olduk. Bölgeye, önümüzdeki Kurban Bayramı´nda daha fazla kurbanla gitmek, daha fazla insana kurban dağıtmak istiyoruz. ifadelerini kullandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.