Sivas Devlet Hastanesi'nde doğum krizi

06 Kasım 2012 Salı 18:37
Sivas Devlet Hastanesi'nde doğum krizi






SİVAS (CİHAN)- Sivas Devlet Hastanesi'nde normal doğuma zorlandığını iddia eden kadın, kendisinin ve bebeğinin hayatının tehlikeye atıldığını öne sürdü. 18 saat boyunca boşuna sancı çektirildiğini, daha sonra üniversite hastanesine sevkedilerek sezaryene alındığını savunan kadın, hakkını yasal yollarla arayacağını söyledi.

Geçtiğimiz cuma akşamı saat 21.30'da Sivas Devlet Hastanesi Kadın Doğum Acil Servisi'ne giden Sehibe Karadağ, sezaryenle alınması gereken bebeğin, normal doğuma zorlandığını iddia etti. Karadağ, Cuma akşamından Cumartesi akşamüstüne kadar boşuna sancı çektim. Bebeğin ve benim hayatımı tehlikeye attılar. dedi. Karadağ, hastaneye geldikten 14 saat sonra halen doğum yapamaması üzerine Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gitmek istediğini, ancak nöbeti devralan Kadın Doğum Doktoru Sultan Şalk'ın, buna gerek olmadığını belirterek yakınlarını ikna ettiğini ileri sürdü.

Durumumun kötüye gitmesi nedeniyle üniversite hastanesine sevkedilmesine karar verildiğini aktaran Karadağ, ailesinin üniversiteye sevk sırasında ambulansta uzman doktor istediğini söyledi. Karadaş, şöyle devam etti: Daha sonra yakınlarımın zoruyla bir uzman doktor verdiler ve üniversiteye geldik. Bebeğimin kafasının yarısı dışarıda bir şekilde üniversite hastanesine sevk edildim. Burada direk ameliyata aldılar. Sivas Devlet Hastanesi bana o kadar saat boyunca boşuna sancı çektirip, benim de bebeğin de hayatını tehlikeye attı. ifadelerini kullandı.

HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ

Hastanın eşi İdris Karadağ ise 18 saat boyunca eşime boşuna sancı çektirerek bebeğin de eşimin de hayatını tehlikeye attılar. Nöbetçi doktor, 18 saat boyunca bize eşimin durumunun oldukça iyi olduğunu belirterek hiçbir sorun olmadığını söyledi. Fakat eşimin durumu kritik olunca hemen üniversiteye sevk etti. Hipokrat yemini eden bir doktor, normal doğum yapamayan birini nasıl normal doğuma zorlayarak, annenin de bebeğinde hayatını tehlikeye atabilir? Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. diye konuştu.

SAĞLIK MÜDÜRÜ İLTER: UZAYAN DOĞUM EYLEMİ HER HASTADA OLABİLİR

Sağlık Müdürü Sağlık Müdürü İlter ise hastanın yapılan muayenesinde kanamasının olmadığı, yapılan tahliller sonucunda bebek ve anne açısından bir risk taşımadığı kanısına varılarak bekletildiğini söyledi. İlter, Uzayan doğum eyleminin her hastada olabileceği hastanın ve bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğu hasta ve hasta yakınlarına bildirilmiştir. dedi. Hasta yakınlarına anne ve bebek açısından herhangi bir risk olmadığı defalarca anlatılmasına rağmen doktor ve sağlık personeline tehdit ve sözlü tacizlerde bulunduğunu ileri süren Sağlık Müdürü İlter, olaydan haberdar olduktan sonra hastanın üniversite hastanesine ulaşmasından önce hastaneye gittiğini söyledi. Doktorlarla görüştüğünü sezeryanla gerçekleşen doğum sonrasında anne ve bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğunun kendisine iletildiğini söyledi. Hastane yönetimi Sağlık personeline karşı yapılan tehdit ve saldırgan eylemlerden dolayı bildirimde bulunmuş, konu ilgili kurumlara aktarılmıştır. Bu durum Sağlık Müdürlüğü ekipleri ve hastane yönetimi tarafından itina ile takip edilmektedir. dedi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.