Sivas İl Özel İdaresi kışa hazır

07 Aralık 2012 Cuma 16:26
Sivas İl Özel İdaresi kışa hazır






SİVAS (CİHAN)- Sivas´ta etkisini gösteren kar yağışının ardından İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri çalışmalarına başladı. Genel Sekreter Sahil Ayhan 106 iş makinesi ve 210 personel ile karla mücadele edeceklerini söyledi.

Sivas genelinde yaklaşık 8 bin 500 kilometrelik yol ağı ile Türkiye'nin fiziki olarak en geniş ve iklim olarak da en zor coğrafyasına hizmet veren Özel İdare, bu yıl da karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam edecek. Kısa süre önce ilçelere görevlendirilen personel ve makine parkına ilaveten asfalt ekibinde görevli araçların, ilçelerde karla mücadelede aktif bir şekilde rol almasını sağlayan İl Özel İdaresi, 2012-2013 çalışmalarına 34 greyder, 18 yükleyici, 13 dozer, 3 rotatif, 10 kar bıçaklı kamyon, 21 adet pikap olmak üzere toplam 106 adet iş makinesi ve 210 personel ile katılacak.

ÖNCELİK TAŞIMALI EĞİTİM VE ACİL DURUM OLAN KÖYLERE

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Genel Sekreter Salih Ayhan, karla mücadele için gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, çalışmaların titizlik içerisinde yürütüleceğini söyledi. Kış mevsiminin kırsalda hayatı olumsuz yönde etkilediğini, bu nedenle ilçelerde görevlendirmeler yapıldığını belirten Ayhan, İlçelerde karla mücadele için oluşturulan ekipler, kaymakamlıklar emrinde hizmet verecektir. Karla mücadele master planı çerçevesinde birinci dereceli köy yolları dışına çıkılmayarak öncelik hastalık, doğum, ölüm ve taşımalı eğitim yapılan köy yollarına verilecektir. şeklinde konuştu.

ASILSIZ İHBARLAR ÇALIŞMALARI AKSATIYOR

Diğer yandan her yıl kış sezonunda yaşanan asılsız ihbarların ekiplerin çalışmalarını aksattığını vurgulayan Ayhan, sözlerini şöyle sürdürdü: Kapalı köy yolları ile ilgili asılsız ihbarlarda bulunan bazı kişiler karla mücadele ekiplerinin işlerini zora sokmaktadır. Bu yıl asılsız ihbarlar için yasal süreç başlatılacaktır. İhbarlarda yalnızca muhtarların verdiği bilgiler dikkate alınacak olup, vatandaşlardan kurumlara gelen çağrılar değerlendirilmeyecektir. Yanlış ihbarlar gerçekten acil bir hastanın mağdur kalmasına neden olabilmektedir. Kapalı yolların açılması yönünde güçlü ve nitelikli ekiplerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin fedakârca çalışmaktadır. Vatandaşlarımızın yanlış ihbarlar yaparak işlerimizi aksatmamalarını istiyor ve bu konuda kendilerinden duyarlılık bekliyoruz.

Ayhan, 2011- 2012 yılını yoğun bir kış sezonu geçirdiklerini ve ve bin 252 köy yolunda birçok kez karla mücadele çalışması yaptıklarını vurguladı. Toplamda 4.470.000 TL harcama yaptıklarını aktaran Ayhan, 44 bin 485 kilometre yolun ulaşıma açılmasını sağladıklarını sözlerine ekledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.