Sivas´ta kadınlar sertifika sevinci yaşadı

05 Aralık 2012 Çarşamba 18:03
Sivas´ta kadınlar sertifika sevinci yaşadı






SİVAS (CİHAN)- Sivas´ta ikamet eden 120 kadın, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Kadınlar, Kadın İstihdamında Rehberlik ve Eğitim Merkezi Hizmetleri projesi çerçevesinde uzman eğitmenler tarafından 24 kategoride verilen çeşitli kurslar sonrası sertifika sevinci yaşadı.

Sivas Belediye Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ile Hayat Ağacı Derneği'nin işbirliği içerisinde yürüttüğü 'Pasif İşgücünden Aktif İşgücüne Kadın İstihdamında Rehberlik ve Eğitim Merkezi Hizmetleri Projesi'nin sertifika ve plaket töreni Sivas Belediyesi Paşafabrikası´nda bulunan kütük evde gerçekleştirildi.
Hayat Ağacı Derneği Koordinatörü Ahmet Dağüstü, projenin 1 Temmuz tarihinde başlayarak 30 Kasım tarihinde sona erdiğini, toplam 5 ay süren eğitim seminerlerinde 24 farklı konuda 120 kadına eğitimler verildiğini ve bu eğitimler sonunda ise sertifika almaya hak kazandıklarını dile getirdi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise bu projeyle birlikte Sivas´ta yaşayan ev hanımlarının önlerinde yeni bir ufuk yeşerdiğini ve bu eğitim seminerleri sonrası almış oldukları sertifikalar ile hayatlarına daha iyi bir yön vereceklerini kaydetti.

Proje ortaklarından biri olan İl Dernekler Müdürü İbrahim Dede, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Hanımlar Komisyonu Başkan ve temsilcileri ile Hayat Ağacı Derneği´nde görevli Gökhan Çoban, Mustafa Tuncer ve Sönmez Polat´a projenin uygulaması aşamasında verdikleri katkılardan dolayı plaket verildi. Programın sonunda ise seminerler sonrası sertifika almaya hak kazanan 120 kadına Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve protokol üyeleri tarafından sertifikaları takdim edildi. Eğitim seminerlerini başarıyla tamamlayan hanımlar törende sertifika sevinci yaşadı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.