Sivas´ta tıbbi atık sterilizasyon tesisi açıldı

06 Aralık 2012 Perşembe 16:38
Sivas´ta tıbbi atık sterilizasyon tesisi açıldı






SİVAS (CİHAN)- Sivas Belediyesi tarafından Seyfebeli mevkiinde yaptırılan ve Türkiye´nin en modern tıbbi atık ve sterilizasyon tesisi olarak gösterilen 'tıbbi atık sterilizasyon tesisi' törenle açıldı. Tesiste günde ortalama 1,9 ton tıbbi atığın geri dönüşüme kazandırılması hedefleniyor.

Tesisin açılışı nedeniyle Seyfebeli mevkiinde düzenlenen programda konuşan Sivas Halk Sağlığı Müdürü Levent sağlam, Sivas´ta bu konuda ciddi bir açık olduğunu, ancak yapılan bu modern tesisle Sivas´taki tıbbi atık açığının kapandığını söyledi. Sivas Sağlık Müdürü Bahattin İlter, eskiden tıbbi atıkların normal çöplerle birlikte sağlıksız bir şekilde atıldığını, ancak son yıllarda tıbbi atıkların özel olarak toplanarak geri dönüşüme sağlıklı bir şekilde kazandırıldığını söyledi.

Cumhuriyet Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık da tesisisin halk sağlığı ve insan sağlığı için çok önemli olduğuna işaret ederek, tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, belediyenin önemli sorumlulukları olduğunu ve bu sorumlulukları da en iyi şekilde yerine getirmeye gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından açılışa geçildi. Yapılan duanın ardından tesisisin açılışı gerçekleştirildi. BBP İl Başkanı Aytekin Kulmaç ile Merkez İlçe Başkanı Ömer Ağdoğan´ın da katıldığı program, tesisin gezilmesiyle son buldu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.