Somalili korsanlar, yarından itibaren mürettebatı öldürmekle tehdit etti

29 Kasım 2012 Perşembe 22:02
Somalili korsanlar, yarından itibaren mürettebatı öldürmekle tehdit etti






DUBAİ (CİHAN)- Dubai merkezli bir gemiyi kaçıran Somalili korsanların talep ettikleri fidyenin yarına kadar ödenmemesi durumunda rehin aldıkları mürettebatı tek tek öldürmeye başlayacağı iddia edildi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de basılan The National'daki habere göre Dubai'de bulunan ve Nijeryalı bir işadamına ait Oyster Kargo ve Gemicilik'e bağlı MT Royal Grace gemisi, Şarja Emirliği'nden Nijerya'ya giderken geçen Mart ayında Somalili korsanlar tarafından kaçırılmıştı. Boş kimyasal tankerin mürettabatı arasında 17 Hindistanlı, üç Nijeryalı, bir Pakistanlı ve bir Bangladeşli vatandaş bulunuyordu.

Rehin tutulan bir mürettabat yakını, kendilerine telefon geldiğini ve açık şekilde son tarihin 30 Kasım olarak verildiğini söyledi. Şarmişta adlı şahıs son gelişmeyi şöyle aktardı: 'Bize hükümetlerimizden yardım istememizi yoksa ellerindeki rehineleri tek tek öldürmeye başlayacaklarını söylediler. Yakınları olarak hiç birimizin fidyeyi ödeme imkanı yok. Bize sadece hükümetler yardımcı olabilir. Gemi sahibi de parasının olmadığını bildirdi.'

Adı geçen şahıs, rehinelerin hayatının korsanlarla irtibatı olan aracının elinde olduğunu, BAE ya da Nijerya'da bağlantılarının bulunmadığını ve bu yüzden medya aracılığıyla yardım istediklerini belirtti.

Rehinelerin akrabalarına göre korsanlar, gemi kaptanı ve çalışanları salıvermek için 2 milyon dolar fidye istiyor. Tıbbi müdahalede bulunulamadığından dolayı bir Nijeryalı denizcinin ise hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kaynaklara göre 20'ye yakın akraba, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bulunan gemicilik bakanlığı binasında toplanarak hükümetten yardım talebinde bulundu. Hıntli yetkililer de rehinelerin bırakılması için çalıştıklarını fakat herhangi bir fidye pazarlığına dahil olamayacaklarını ifade etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.