Son Dakika Afrin, Darmık Dağı havadan ve karadan vuruluyor

Terör örgütlerine yönelik Zeytin Dalı Harekatı 8 ayrı koldan devam ediyor. Kilis'in karşısında yer alan Darmık Dağı bugün havadan ve karadan ateş ltına alındı.

30 Ocak 2018 Salı 14:18
Son Dakika Afrin, Darmık Dağı havadan ve karadan vuruluyor






Son Dakika Afrin, Darmık Dağı havadan ve karadan vuruluyor


Kilis’in Gülbaba köyünün karşısında bulunan Darmık Dağı havadan savaş uçakları, sınırdaki karakollardan ateş destek vasıtalarıyla ateş altına alındı. Dağdaki PKK/PYD hedefleri yerle bir ediliyor.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 11’inci gününde Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü'nden havalanan savaş uçakları Gülbaba köyünün karşısındaki Darmık Dağı ile çevresini vuruyor. Karadan ise ateş destek vasıtaları, fırtına obüs, tank ve çok namlulu roketatarlar ile bölge vuruluyor. Çatışmaların şiddetlendiği bölgede terör mevzileri ateş altına alındı. Kilis’in sınır köylerinden patlama sesleri duyulurken, bölgede yoğun duman olduğu görülüyor.

ÖSO GÜÇLERİNE TAKVİYE

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 11'inci gününde, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, araçlarla Kilis'ten Suriye'ye sevk edildi. Üzerinde doçka ve uçaksavarların da bulunduğu 20 araçlık konvoyla ÖSO mensupları, öğle saatlerinde, güvenlik önlemleri alınarak, Kilis'ten Suriye sınırına geçti.

Kilis’in karşı tarafında bulunan Darmık Dağı bölgesindeki terör örgütü PKK/YPG mevzileri de sınırda konuşlu topçu birlikleri tarafından fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla hedef alındı. Ateş altına alınan mevziler, imha edilirken, yerel kaynaklar ise bazı teröristlerin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Ateş altına alınan bölgeden yükselen dumanlar, Kilis'ten görüldü.

BİNLERCE EMEKLİ ÖZEL HAREKATÇIDAN ASKERLİK BAŞVURUSU


İzmir’de emekli 2 bin 500 özel harekatçı, Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nda gönüllü asker olmak için Valiliğe dilekçe verdi.
Türk Emekli Polis Özel Harekatçılar Derneği çatısı altında bulunan 2 bin 500 özel harekatçıyı temsilen toplanan özel harekatçılar, İzmir Valisi Valisi Erol Ayyıldız’a, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör örgütü mensuplarını temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nda yer alabileceklerini ve her an göreve hazır olduklarını belirten dilekçe verdi.

Dilekçeyi teslim etmelerinin ardından Valilik önünde basın açıklaması yapan özel harekatçılar, özel harekatın emeklisinin olmayacağını ve harekete geçmek için sadece bir emir beklediklerini söyledi.

BU DAHA BİR BAŞLANGIÇ

Grup adına basın açıklamasını okuyan Türk Emekli Polis Özel Harekatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yenen, “Devletimizin bekası için hükümetimizin almış olduğu kararla kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin’e operasyon başlattı. Şer odakları ve destekçilerinin beklemediği bu operasyon, Türk milletinin sınır güvenliğinin olmazsa olmazı olduğu ABD ve köpekleri tarafından umarım anlaşılmıştır. Bu daha başlangıç diyelim. Buradan içimizdeki bu milletin ekmeğini yiyen ama her fırsatta hainlikten geri kalmayan satılmışlara da seslenmek istiyorum. Acele etmeyin sıra size de gelecek. Bu milletin buna gücü yeter. Gezi’nin, 17-25 Aralık’ın, Hendek olaylarının ve 15 Temmuz’un senaristi ABD’nin son oyunu başarısız olmuştur” dedi.

EMİR BEKLİYORUZ, KÖKLERİNİ KAZIMAYA HAZIRIZ

Hükümet yetkililerine de seslenen Yenen, “Emekli Polis Özel Harekatçılar hayatlarını savaşmaya ve milletimizin bekasına adamış Türk milletinin sevgisini ve takdirini kazanmış kahramanlardır. Bu kahramanlar 15 Temmuz’da olduğu gibi bugün de göreve hazırdır. Emrinizi bekliyoruz. PKK’nın da DEAŞ’ın da YPG’nin de kökünü kazımaya hazırız. Kahraman ordumuzun yanındayız. Her daim göreve ve şehadete talibiz” ifadelerini kullandı.
Emekli Özel Harekat Polis Memuru Hidayet Erkci de bugün Afrin'de omuz omuza mücadele eden kahraman Türk askerlerinin neler yaşadıklarını çok iyi anladıklarını ve kendilerinin de bir zamanlar o şartlarda mücadele ettiğini ve yine aynı şekilde vatan için canlarını vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Afrin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.