Son Dakika Afrin operasyonu: Sınırda son gelişmeler

Terör örgütü PKK ve DEAŞ'a yönelik operasyonlar fiilen başladı. Sınırda neler oluyor? İşte dakika dakika Afrin operasyonundan gelen son gelişmeler...

20 Ocak 2018 Cumartesi 20:08
Son Dakika Afrin operasyonu: Sınırda son gelişmeler






Son Dakika Afrin operasyonu: Sınırda son gelişmeler


Türkiye'yi yıllardır meşkul eden PKK'lı teröristlerin kaçış noktası haline gelen Afrin'e yönelik operasyon karadan ve havadan başladı. Karadan Afrin'e ilk Özgür Suriye Ordusu birlikleri girdi, havdan TSK F-16 uçakları terörist hedeflerini vururken, karadan da yoğun şekilde topçu ateşi ile Kilis Öncüpınar karşısındaki hedefler imha edildi. Bu arada AB ülkeleri, Rusya ve ABD büyükelçilikleri Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Davete Amerikan büyükelçisinin gelmediği bildiriliyor.

Uçakların hedefinde Amerika tarafından verilen silahların bulunduğu depolar da vuruldu. Yoğun duman yükselen silah ve patlayıcıların bulunduğu depolarda yer alan silahların ABD desteği ile sağlandığı daha önce açıklanmıştı.

ÖSO çok sayıda köyü aldı

Zeytin Dalı Operasonu ile harekete geçen Özgür Suriye Ordusu'na ait kara unsurları Azez'e bağlı çok sayıda köyü terörist unsurlardan geri aldığı açıklandı. Bu arada Kızılay Azez'de çadırkent kurmaya başladı..

İşte dakika dakika yaşanan gelişmeler


19:30 Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Pentagon, Suriye’deki ABD yanlısı silahlı gruplara modern silahlar temin ederek provokatif adımlar attı. ABD'nin Suriye'de attığı sorumsuz adımlar nedeniyle ülkedeki çözüm süreci ve Cenevre süreci tehdit altına giriyor" denildi.

19:10 Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD Dışişleri Bakanı'na "Yanımızda olmalısınız" dedik

18:34 Başbakan Yıldırım, Almanyada bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlunu telefonla arayarak Afrindeki Zeytin Dalı Harekatına ilişkin bilgi verdi.

18:32 Rusya ve İran büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

18:27 Reuters'ın Interfax'a dayandırdığı haberine göre Rus askeri operasyonel grubu, Afrin'de bulunan Rus askeri polisinin bölgeden çekildiğini duyurdu.

18:16 Orgeneral Akar, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nı Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki harekat merkezinden sevk ve idare ediyor.

18:14 Rusya Dışişleri Bakanlığı, TSK'nın Afrin'e yönelik harekatını endişeyle karşıladıklarına yönelik bir açıklama yaptı. Açıklamada Türkiye'ye itidal çağrısı yapıldı.

17:39 Genelkurmay Başkanlığından, Afrin operasyonunun, "Zeytin Dalı Harekatı" adıyla, bugün saat 17.00'den itibaren başladığı bildirildi.

Suriye için yoğun diploması! Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşıyla görüştü. ABD ve Rus genelkurmay başkanları da bir görüşme gerçekleştirdi.

17:24 Başbakan Yıldırım: TSK havadan harekata başladı


17:12 Türk savaş uçakları Afrin'de terör örgütü PYD/PKK'ya ait gözlem noktasını vurdu.  

17:05 Türk uçaklarının sınır hattından geçişinin ardından Afrin tarafından patlama sesleri duyuldu.  

16:57 Özgür Suriye Ordusuna bağlı birliklerin bir kısmı, terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin'de işgal ettiği alanlara girmeye başladı.

16:50: Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçeleri arasında sınır hattında uçak sesleri duyuluyor.  

16:34 Afrin Operasyonu ile birlikte askeri hareketlik yaşanan Hatay'ın Hassa ilçesine bağlı sınır bölgesinde devriye gezen bir askeri araçtan mehter marşı çalındığı duyuldu. Sugediği Mahallesi'nde top atışlarının yapıldığı sınır bölgesinde mehter marşı ile devriye görevi yapan askeri araç, karakola döndü. (DHA)

16:22 Özgür Suriye Ordusu askerlerini taşıyan otobüslerin de bulunduğu otomatik silah ve mühimmat yüklü kamyonetlerden oluşan uzun araç konvoyu, güvenlik önlemleri eşliğinde Kilis'ten Suriye'ye geçti. Konvoydaki ÖSO askerlerinin Afrin'deki harekata katılacakları belirtildi.
16:12 Suriye sınırına sıfır noktasındaki Sugediği mahallesinden sınır karakolundaki mevziye saat 14.00 sıralarında 2 obüs geldi. Dün de atış yapılan bölgede mevzilenen obüslerle Afrin'in Raco köyü bölgesine peş peşe 2 kez atış yapıldı.  

15:56 Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu askerleri Fırat Kalkanı bölgesinden 3 ayrı konvoy ile geniş güvenlik önlemleri altında Hatay'ın Afrin sınırına sevk edildi.

Son Güncelleme: 20.01.2018 17:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.