Son Dakika Afrin operasyonu; TSK terörist hedeflere yöneldi, 108 mevzi vuruldu

Suriye Afrin'de terörist hedefler havadan ve karadan vurulmaya başlandı. Elde edilen son dakika bilgilere göre Zeytin Dalı adı konulan Afrin Operasyonu saat 17.00 itibarıyla başladı. Afrin'e ilk giren ÖSO unsurlarının ileri harekatı sürüyor..

20 Ocak 2018 Cumartesi 18:49
Son Dakika Afrin operasyonu; TSK terörist hedeflere yöneldi, 108 mevzi vuruldu






Son Dakika Afrin operasyonu; TSK terörist hedeflere yöneldi


Türkiye Suriye sınırında yer alan Afrine yönelik operasyon sonunda başladı. Diyarbakır'dan havalanan Türk savaş uçakları Afrin'de hedefleri vurmaya başladı. TSK, harekatın adını Zeytin Dalı olarak duyurdu... TSK topçu birlikleri de keşif uçaklarından gelen koordinatları seri şekilde vurmaya devam ediyor. Karadan Afrin'deki terörist unsurlarla henüz temas sağlanmadı.

118 HEDEFTEN 103 VURULDU

TSK yaptığı son dakika açıklamasında havadan ve karadan 118 hedefin 103'nün imha edildiği bilgisi yer aldı. Bu arada operasyonlarda yaralı olarak ele geçirilen çok sayıda teröristin tedavi altına alındığı öğrernildi.

KARADAN İLK ÖSO BİRLİKLERİ GİRDİ


Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının gün içerisinde önceden belirlenen terör hedeflerine yönelik top atışlarının ardından Suriye'nin değişik bölgelerinden sevk edilen ÖSO mensupları, zırhlı araçlarıyla Kilis-Hatay hudut hattında ilerleyerek bazı noktalardan Afrin tarafına geçiş yaptı.

ÖSO birliklerinin şu ana kadar herhangi bir direnişle karşılaşmadığı belirtildi.

Türk uçaklarının sınır hattından geçişinin ardından Afrin tarafından patlama sesleri duyuldu.

OPERASYONU FİİLEN AKAR YÖNETİYOR

Orgeneral Akar, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nı Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki harekat merkezinden sevk ve idare ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada Afrin'e yönelik 'Zeytin Dalı' harekatının 17.00'da başladığı belirtildi. Açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere 'Zeytin Dalı Harekatı' başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

TSK, bölgedeki PYD/PKK hedeflerinin yanı sıra DEAŞ'a ait hedeflerin de vurulduğunu, PYD/PKK'nın sivilleri canlı kalkan olarak olarak kullandığını duyurdu.

RUS ASKERLERİ TEL RIFAT'A ÇEKİLDİ

TSK'nın Afrin'e yönelik harekatını fiilen başladığını duyurmasının ardından, bölgede bulunan Rus askeri birliklerinin de çekildiği eş zamanlı olarak bildirildi. Ankara ile Moskova'nın Afrin konusunda anlaştığı bu açıklama ile ortaya çıktı.


Rusya Savunma Bakanlığı, Afrin'de bulunan Rus askeri polisinin bölgeden çekildiğini duyurdu.

Rus askerlerinin Tel Rıfat'a konuşlanacağı belirtildi.

BM SÖZLEŞMESİNİN 51. MADDESİ ÇERÇEVESİNDE

TSK'dan,  'Zeytin Dalı' harekatıyla ilgili yapılan açıklamada, "Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BM Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan 'meşru müdafaa hakkı' çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir." denildi

Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçeleri arasında sınır hattında uçak sesleri duyuluyor. Sınır hattını geçen Türk savaş uçakları Afrin'de terör örgütü PYD/PKK hedeflerini vurmaya başladı.

GÖZLEM NOKTALARI BOMBALANDI

İdlib'deki AA muhabirlerinin aktardığı son dakika gelişmesine göre, Türk savaş uçakları, Afrin'in Türkiye sınırı hattındaki Cinderis beldesine bağlı Celeme, Himdiye, Haclar, Freriye ve Tel Sellür köylerindeki PYD/PKK'ya ait gözlem noktaları ve hedeflerini bombaladı.

"EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILIRLAR"

Başbakan Binali Yıldırım, "Şu an itibariyle kahraman silahlı kuvvetlerimiz bir süreden beri milletimizin bölgedeki vatandaşlarımızın başını ağrıtan Afrin'de yaşayan Arap, Kürt, Türkmenlere zulüm eden PKK, PYD, YPG ve DEAŞ  unsurlarını, teröristlerini yok etmek için havadan harekata başlamıştır. Allah mehmetçiğin, kahraman askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Türkiye dostluklarına önem veren bir ülkedir. Ancak Türkiye'ye karşı husumet içinde olanlar birliğimizi beraberliğimizi bozmaya çalışanlar da en ağır şekilde cezalandırılırlar. Bunu bütün dünya bilmelidir. Kimseye düşmanlığımız yok" diye konuştu.

BAŞBAKAN KILIÇDAROĞLU'NU ARAYARAK HAREKATA İLİŞKİN BİLGİ VERDİ

Başbakan Yıldırım, Almanya'da bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bilgi verdi.
Özgür Suriye Ordusuna bağlı birliklerin bir kısmı, terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin'de işgal ettiği alanlara girmeye başladı.


BOZDAĞ: HAREKAT SAYGI İLE BAŞLAMIŞTIR

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ: "(Zeytin Dalı Harekatı) Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı ile bu harekatı başlatmıştır. Harekat süresince de bu temel ilkelere riayet edecek ve harekatın hedeflerine başarıyla ulaşmasını müteakip bölgeden ayrılacaktır. Türkiyenin başlattığı bu harekat, Suriye devletine, Suriye halkına, Suriyenin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine, bölgede yaşayan Türkmen, Kürt ve Arap kardeşlerimize karşı bir harekat değil, DEAŞ, PKK, PYD ve YPG terör örgütlerine karışı başlatılmış bir harekattır."

"Harekatın planlanmasında ve icrasındaki tek hedef, terör örgütleri ve teröristler ile bunlara ait sığınak, barınak, mevzi, silah, araç ve gereçlerdir. Siviller asla hedef değildir. Siviller zarar görmesin diye her tür planlama yapılmış ve gerekli her tedbir alınmıştır."

İNCİRLİK'TE TÜRK F-16'LAR HAZIR BEKLİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 'Zeytin Dalı Harekatı'na havadan bombardıman yaparak başlamasının ardından gözlerin çevrildiği Adana'nın Sarıçam İlçesi'ndeki İncirlik Hava Üssü'nde, 2 Türk F-16 savaş uçağının pist başına geldiği görüldü. DHA'nın haberine göre pist başında bekleyen savaş uçaklarının operasyona katılması bekleniyor.

İNCİRLİK'E 4 TÜRK F-16 İNDİ

Adana'nın Sarıçam İlçesi'ndeki İncirlik Hava Üssü'nde 2 Türk F-16 savaş uçağının pist başında beklemeyi sürdürürken, saat 18.10 sıralarında 4 adet F-16 ardı ardına İncirlik Üssü'ne iniş yaptı. Bu uçakların operasyona fiilen katılıp katılmadığı ise henüz anlaşılamadı.

Öte yandan savaş uçaklarının Afrin'deki bir TV vericisini vurduğu ileri sürüldü.

Son Güncelleme: 20.01.2018 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.