Son Dakika Afrin: Uçaklar hedefleri vururken helikopterle indirme yapıldı.

TSK uçakları, ABD'nin terör örgütü PKK'ya silah destevi verdiği Minniğ Hava Üssü'nü yerle bir etti. ABD artık Afrin'de PKK'lı katillere silah veremeyecek...

20 Ocak 2018 Cumartesi 19:34
Son Dakika Afrin: Uçaklar hedefleri vururken helikopterle indirme yapıldı.






Son Dakika Afrin: Uçaklar hedefleri vururken helikopterle indirme yapıldı.


Savaş uçaklarının vurduğu Afrin'de Türk Savaş uçakları saat 18,00'den itibaren sürekli vurmayı sürdürürken, helikopterlerle de bölgeye indirme yapıldı. Çok sayıda savaş uçağının katıldığı operasyonda sınırdaki hava harektliliği en üst düzeye ulaştı.
Hatay sınır kesiminden itibaren uçakların sürekli olarak alçaktan Afrin'e yöneldiği, hedeflerini vurarak geri döndüğü görüldü. Bu arada uçaklarımız terör örgütünün ABD'ye vermeye hazırlandığı Mining hava alanı da vuruldu. ABD, uzun süredir Afrin'deki teröristleri bu hava üssü üzerinden silahla destekliyordu.

103 HEDEF İMHA EDİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının gün içerisinde önceden belirlenen terör hedeflerine yönelik top atışlarının ardından Suriye'nin değişik bölgelerinden sevk edilen ÖSO mensupları, zırhlı araçlarıyla Kilis-Hatay hudut hattında ilerleyerek bazı noktalardan Afrin tarafına geçiş yaptı.

ÖSO DİRENİŞLE KARŞILAŞMADI

ÖSO birliklerinin şu ana kadar herhangi bir direnişle karşılaşmadığı belirtildi.

Türk uçaklarının sınır hattından geçişinin ardından Afrin tarafından patlama sesleri duyuldu.

KİLİS ÜZERİNDEN SURİYE'YE GEÇMİŞLERDİ

Özgür Suriye Ordusu askerleri, mühimmat yüklü araçlarla Kilis'ten Suriye'ye geçerek Afrin'e yönlendirilmişti.

Özgür Suriye Ordusu askerlerini taşıyan otobüslerin de bulunduğu otomatik silah ve mühimmat yüklü kamyonetlerden oluşan uzun araç konvoyu, güvenlik önlemleri eşliğinde Kilis'ten Suriye'ye geçti. Konvoydaki ÖSO askerlerinin Afrin'deki harekata katılacakları belirtildi.

Son Güncelleme: 20.01.2018 16:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.