Son Dakika Beşiktaş Belediyesi; CHP'den sert tepki

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden alınmasına tepkiler sürüyor. İstanbul CHP il örgütü, Beşiktaş Belediye binası önünde toplanıyor.

04 Ocak 2018 Perşembe 19:29
Son Dakika Beşiktaş Belediyesi; CHP'den sert tepki







Son Dakika Beşiktaş Belediyesi; CHP'den sert tepki


İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Murat Hazinedar'ın CHP'den ve parti tabanından sert tepkiyle karşılandı. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil'in Anayasa'nın 127 nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda bugün görevden uzaklaştırılmasının ardından CHP il örgütü Beşiktaş Belediyesi önünde toplandı.


BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI


İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle;  Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil Anayasanın 127 nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca 04/01/2018 tarihinde görevden uzaklaştırılmışlardır. Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında mal varlığına yönelik olarak yürütülen soruşturma; FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan yürütülen soruşturma; ayrıca belediye hizmetlerinin zorunlu bağışa tabi tutularak iş sahiplerinden zorla para alınması, usulsüz ihale ve ruhsat verilmesi, kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız kişisel menfaat temin edilmesi ve görevi kötüye kullanma niteliğindeki diğer eylemlerinden hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle Murat Hazinedar Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştır.
Hüseyin Avni Sipahi’nin Belediye Meclis Üyeliği görevinden uzaklaştırılmasında, yetkisi ve görevi olmadığı halde imar ve ruhsat işlemlerinde talep sahiplerinin kendisine yönlendirildiği ve bağış adı altında zorla para alınmasına aracılık ettiği, haksız kişisel menfaat sağladığı, ayrıca mal varlığında ciddi artışlar olduğu yönündeki iddialarla ilgili yürütülen soruşturmalar dikkate alınmıştır.

Çetin Kırışgil’in Belediye Meclis Üyeliği görevinden uzaklaştırılmasında ise kayıt dışı paraların transferine aracılık ettiği yönündeki iddiayla ilgili yürütülen soruşturma göz önünde bulundurulmuştur."

CHP'DEN İLK TEPKİLER


CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi.

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, İçişleri Bakanlığı tarafından CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi.

Tezcan, yaptığı açıklamada,  "Türkiye'de hukuk, adalet kalmadı. Belediye başkanımız yasal yollara müracat edecek. Hükümet kumpasıdır" dedi.

BÜLENT TEZCAN'DAN BASIN AÇIKLAMASI

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan yaptığı basın açıklamasında, ''Başlattıkları bu kumpasın bir adımını daha attılar. Sayın Murat Hazinedar haksız şekilde görevden uzaklaştırıldı. Kendi belediye başkanlarına 'istifa et ya da mahkeme' demiştir. Sonra da bize dönüp bu kirli pazarlığı, bize tavsiye ederek siz de yapın yoksa bunlarla ilgili yasal işlem yapılacak demiştir. Biz bu pazarlığın parçası olmayacağız dedik. Ancak bizim belediyelerimizde aradıklarını bulamayanlar, gerekçe yaratma peşine düşmüştür. 1 Aralık yazılı tarihte İçişleri Bakanlığı, ''Ben Beşiktaş Belediye Başkanı'nı görevden alacağım ama gerekçe yok diyor.'' Beşiktaş Belediyesi'ne müfettiş ordusu gönderiyorlar ama yine  bulamıyorlar. Milli irade gaspıdır'' ifadelerini kullandı.

HAZİNEDAR: EŞİM VE OĞLUMA DA YASAK KONULDU

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındığı açıklanan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, bugün kameralar önüne çıkmıştı, hakkındaki haberlerle ilgili sert bir açıklama yapmıştı. Hazinedar, “Hakkımda yalan ifadelerle bir soruşturma açıldı. Bunun sonucunda sadece bana değil, eşim ve oğluma da yurtdışı yasağı konuldu. Sayın Cumhurbaşkanının şikayet ettiği devlet düzeni dahi onun çocuklarına yurt dışında okuma fırsatı ve imkanı verdi” demişti.

AİLEMDEN ELİNİZİ ÇEKİN'

Hakkında açılan FETÖ soruşturması kapsamında eşi Özlem Hazinedar ve oğlu Yaşatan Hazinedar hakkında da yurtdışına çıkış yasağı konulduğunu söyleyen Murat Hazinedar şöyle devam etti:

“Soruşturma 2016 tarihinde hiçbir delil olmadan, Canfer Deliismail ve Heyecan Halime Şahin isimli şahısların iftiraları ile açılmıştır. Delil olmayan dosyada hakkımda, haksızca yurtdışı çıkış yasağı çıkarıldı. Bu soruşturma kapsamında 17 aydır hiçbir şekilde ifademe başvurulmamıştır. İfade verme talebim reddedilmiştir. Şüphelinin ifadesi alınmadan, üstelik bu bir belediye başkanı, ifademiz alınmadan nasıl adli kontrol kararı alınmıştır. Üstelik şahsım Türkiye’de iken adliyeye ifade için davet edilmeden gıyabımda karar alınması kanunlara aykırıdır. Savcılık savunma hakkımı açık bir şekilde ihlal etmiştir ve etmeye de devam etmektedir. Hayatımın hiçbir evresinde FETÖ ile ne avukat olarak, ne işadamı olarak, ne de siyasetçi olarak hiçbir ilişkim olmamıştır. Hakkımda yalan ifadelerle bir soruşturma açıldı. Bu soruşturmalarla sadece şahsıma değil, eşime de, dünyanın en iyi üniversitelerinde kabul alma imkanı olan evladım, oğlum hakkında da yurtdışı yasağı konuldu. Onun yurtdışında okuma şansı elinden alındı. Buradan Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Kendisinin şikayet ettiği eski düzende o düzeni ben de şikayet ederdim, ama yıkmak için değil, ülkem daha özgürlükçü, vesayetten kurtulan milli şuuru olan, millet için çalışan bir devlet organizasyonunu hep hayal etmişimdir. Sayın Cumhurbaşkanının şikayet ettiği devlet düzeni dahi onun çocuklarına yurt dışında okuma fırsatı ve imkanı verdi. Darbe dönemlerinde bile aileler bu derece mağdur edilmedi. Ailelerden elinizi çekin.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.