Son Dakika darbe haberi, Cuntacı askerler Midilli'ye kaçarken yakalandı

Son dakika darbe haberi, Darbe planlayıcısı iki subay Yunanistan'ın Midilli adasına kaçarken yakalandığı ortaya çıktı, bu arada Malatya'da Orgeneral Adem Huduti ve Orgeneral Erdal Öztürk gözaltına alındı.

17 Temmuz 2016 Pazar 03:20
Son Dakika darbe haberi, Cuntacı askerler Midilli'ye kaçarken yakalandı






Son Dakika haberi, Cuntacı askerler Midilli'ye kaçarken yakalandı

Darbe girişimi, son dakika haberleri Türk halkını sokaklara döken darbe girişimi bastırılırken, cuntacı subaylara yönelik operasyonlar sürüyor. Darbeye destek veren TSK içindeki subaylardan, başarısızlıkla sonuçlanan girişimin ardından Midilli'ye kaçmak isterken yakalanan Pilot Albay Murat Karakuş ile İstanbul Hava Harp Okulu Dekanı Albay Ahmet Gümüş'ün Midilli'ye geçmeye hazırlandığı ortaya çıktı.

BALIKESİR'DE YAKALANDILAR

Darbe girişimi soruşturması kapsamında aranan Pilot Albay Murat Karakuş ile İstanbul Hava Harp Okulu Dekanı Albay Ahmet Gümüş, Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde yakalandı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Pilot Albay Murat Karakuş ile İstanbul Hava Harp Okulu Dekanı Albay Ahmet Gümüş, ilçe merkezinde saat 17.30 sırasında yakalandı. Albayların Yunanistan'ın Lesvos Adası'ndaki Midilli kentine kaçmaya hazırlandığı bildirildi.

Saat 21.00 sıralarında Ayvalık Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen iki albayın Ankara'ya gönderileceği belirtildi.

2. ORDU KOMUTANI DA GÖZALTINDA

Son dakika haberi: Orgeneral Adem Huduti ve Orgeneral Erdal Öztürk gözaltında

Paralel yapının darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun gözaltına alındı. Öte yandan, hakkında yakalama kararı çıkartılan 3. Kolordu Komutanı Orgenaral Erdal Öztürk Bursa’nın İnegöl ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde başlayan paralel yapının darbe girişimi dolayısıyla 2. Ordu Komutanlığında da gözaltılar oldu. Operasyonda Orgeneral Huduti ile Tümgenerel Angun'un yanı sıra 2'si Tuğgeneral, 4'ü asker 10 kişi gözaltına alındı, darbeci askerlerden kurmay yarbay Fatih Kılınç da ölü ele geçirildi. 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral İzhak Dayıoğlu da paralel yapı operasyonunda gözaltına alındı.

ORGENERAL ADEM HUDUTİ KİMDİR?

Orgeneral Huduti, Kosova'da dünyaya geldi. Huduti 1952 yılında dünyaya geldiğinde, Kosova Yugoslavya'ya bağlıydı. Daha sonra ailesi Türkiye'ye göç etti.

Huduti 1973 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun oldu. Yunanistan sınırındaki 3. Mekanize Piyade Tümeni'nde, Rusya sınırındaki 7. Mekanize Piyade Tugayı'nda ve Erzurum 9. Kolordu Komutanlığı'nda görev aldı. Uzun yıllar NATO'nun İtalya'daki Güney Avrupa Müttefik Kara Kuvvetleri Karargâhı'nda görev yaparak küresel ve bölgesel krizlerle iç içe oldu.

1999'da tuğgeneralliğe, 2004'te tümgeneralliğe, 2009'da korgeneralliğe ve 2014'te orgeneralliğe terfi etti.  Huduti, tuğgeneral rütbesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Plan Daire Başkanı'yken, ABD'ye yönelik 11 Eylül saldırıları gerçekleşti. Huduti, saldırıdan 4 ay sonra 2002 yılı başında Afganistan'a giderek Türk birliğinin Kâbil'e konuşlandırılması görevini yürüttü. Huduti, korgeneral rütbesiyle KKTC'de de 2 yıl görev yaptı.

Orgeneral Huduti, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ile Diyarbakır’ın Sur ilçelerinde PKK’ya yönelik operasyonları yöneten komutan olarak biliniyordu.

3’NCÜ KOLORDU KOMUTANI ORGENERAL ÖZTÜRK GÖZALTINA ALINDI

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından hakkında yakalama kararı çıkartılan 3. Kolordu Komutanı Orgenaral Erdal Öztürk Bursa’nın İnegöl ilçesinde yakalandı.

Dün akşam bir grup askerin yaptığı darbe girişiminin ardından hakkında yakalama kararı çıkartılan 3. Kolodru Komutanı Orgenaral Erdal Öztürk bugün öğle saatlerinde, Bursa’nın İnegöl ilçesinde yakalandı. Dün darbecilere kışlalarına dönme çağrısı yaptığı ileri sürülen Orgeneral Öztürk’ün eşi ile birlikte köfte yerken polislerin gözaltına aldığı belirtildi. Orgeneral Erdal öztürk gözaltına alındıktan sonra polis eşliğinde İstanbul’a götürüldü.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.