Son Dakika Deprem, Türkiye deprem bölgesine arama kurtarma ekibi gönderiyor

Irak’ın Süleymaniye kentinde meydana gelen deprem Şırnak’ın Cizre ilçesinde de hissedildi. Deprem nedeniyle Devlet Hastanesi acil servisindeki hastalar tedbir amacıyla tahliye edildi.

13 Kasım 2017 Pazartesi 00:58
Son Dakika Deprem, Türkiye  deprem bölgesine arama kurtarma ekibi gönderiyor






Son Dakika Deprem, Türkiye  deprem bölgesine arama kurtarma ekibi gönderiyor

Irak'ta meydana gelen deprem Türkiye'de yoğun olarak hissedildi. Gaziantep, Şırnak, Mardin, Hatay, İskenderun ve Hakkari'de vatandaşlar evlerini bir süre terk etti.


Irak’ın güneydoğusundaki Süleymaniye kentinde meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem, Cizre’de de hissedildi. Deprem nedeniyle büyük korku yaşayan vatandaşlar evlerini terk ederek, sokaklara çıktı. Cizre Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi acil servisindeki hasta ve hasta yakınları da tedbir amacıyla tahliye edildi. Hastanede görevli polisler, deprem sarsıntısının hissedilmesiyle birlikte vatandaşlardan dışarı çıkmalarını istedi. Bazı hastalar kollarına takılı serumlarla birlikte hastaneyi terk etti. Sarsıntının ardından hasta ve hasta yakınları yeniden içeriye alındı.

AFAD YARDIM EKİPLERİNİ HAZIRLADI

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Irak’ın kuzeyinde meydana gelen depremle ilgili, “Muş’tan ve Van’dan toplamda 40 tane arama kurtarma teknisyeni ve uzmanını sınıra doğru sevk ettik. Ankara’da bulunan arama kurtarma ekiplerimizi de hazır hale getirdik. Irak makamlarından haber bekliyoruz” dedi.
AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Irak’ın kuzeyinde meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Depremin saat 21.18’de 7.2 şiddetinde meydana geldiğini kaydeden Güllüoğlu, “Deprem farklı yerlerde farklı şiddetlerde hissedildi. Depremin meydana geldiği nokta İran-Irak sınırı. Erbil, Kerkük, Süleymaniye şehir merkezlerinde birkaç binanın etkilendiği ve şuana kadar az sayıda ölü ve yaralı olduğu bilgisine ulaştık. Yine İran tarafından yapılan 6 can kaybı açıklaması var. Oradaki büyükelçilik, konsolosluk ve kriz merkezlerimiz vasıtasıyla Irak makamlarıyla irtibat halindeyiz” diye konuştu.
”Arama kurtarma ekiplerimiz bölgeye sevk edilmek üzere hazır durumda”
Depremin Türkiye’de bazı illerden de hissedildiğini ancak herhangi bir can kaybı ya da maddi hasarın yaşanmadığına dikkat çeken Güllüoğlu, “Türkiye’de depremin hissedildiği illerde yıkım var mı diye araştırdık. Şuana kadar herhangi bir binanın hasar aldığına, can kaybı ya da yaralı olduğuna dair bir haber ulaşmadı. Muş’tan ve Van’dan toplamda 40 tane arama kurtarma teknisyeni ve uzmanını sınıra doğru sevk ettik. Ankara’da bulunan arama kurtarma ekiplerimizi de hazır hale getirdik. Sağlık Bakanlığının ulusal medikal arama kurtarma ekipleri var. Onlar da hazır hale geldi. Hepsi bir uçakla sevk edilmeye hazır durumda bekliyor. Irak makamlarının yardım talebini bekliyoruz. Şuana kadar Irak makamlarından resmi bir açıklama gelmedi. Onlarla irtibat halinde, gelecek olan talebe göre ekiplerimizi göndermeye hazırız” ifadelerini kullandı.
Depremin üzerinden çok fazla zaman geçmediğini, hala sıcak saatlerin yaşandığını belirten Güllüoğlu, özellikle kırsal bölgelerde depremin tam olarak nasıl bir etkisi olduğunun, Irak ve İran’ın bunu kendi kapasiteleriyle halledip halledemeyeceğinin ilerleyen saatlerde belli olacağını dile getirdi. (ME-DK-Y)


“IRAK VE İRAN KIZILAYI İLE EŞGÜDÜM HALİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Irak’ın kuzeyinde meydana gelen deprem nedeniyle bölgeye gönderilmek üzere 3 bin çadır, 10 bin battaniye, 3 bin ısıtıcı, 10 bin yatak ve 1 mobil mutfağın hazırlandığını kaydetti.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Irak’ın kuzeyinde meydana gelen depremle ilgili açıklama yaptı. Kınık, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan, “Ekiplerimizi bölgeye sevk ediyoruz, Irak Kızılayı ile irtibat halindeyiz. 3.000 çadır, 10.000 battaniye, 1 mobil mutfak, 3.000 ısıtıcı ve 10.000 yatak Adana Muş ve Elazığ Afet Bölge Depolarımızdan yükleniyor. Irak ve İran Kızılayı ile eşgüdüm halinde çalışıyoruz. Kuzey Irak Erbil depolarımızdan da sevkiyat hazırlığı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

2 ÖLÜ, 235 YARALI


Irak'ın Süleymaniye kentinde meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 2 kişi yaşamını yitirdi, 235 kişi yaralandı.

Irak'ın Süleymaniye kentinde 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Türkiye, İran, Suriye, Kuveyt ve Azerbaycan'dan da hissedildi. Deprem nedeniyle korku ve panik yaşayan halk sokaklara kaçıştı. Bazı evlerde ve binalarda yıkım meydana geldi.
Kerkük'te, meydana gelen depremin ardından can kaybı yaşanmazken 65 kişi yaralandı. Erbil'de 2 kişi öldü, 50 kişi yaralandı. Ülke genelinde ise 225 kişi yaralandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.