Son Dakika Haberi, Atatürk Havalimanı'na kanlı saldırı, 31 ölü 147 yaralı var

Flaş Haber; Atatürk hava limanı dış hatlar terminaline düzenlenen kanlı saldırıda ilk belirlemelere göre 31 kişi hayatını kaybetti, Saldırı sırasında 2 terörist öldürüldü. Kanlı saldırının ardından tüm uçuşlar saat 20.00'ye kadar durduruldu. Saldırıda hayatını kaybeden ve yaralananların isimleri henüz açıklanmadı

28 Haziran 2016 Salı 22:10






Son Dakika Haberi, Atatürk Havalimanı'na kanlı baskın, 31 ölü 147 yaralı var

Atatürk Hava Limanı'nda son durum: Türkiye'nin en büyük ulaşım terminali Atatürk Hava Limanı Dış Hatlar Terminali'ne yönelik silahlı bombalı saldırının ardından bina tamamen tahliye edildi. Saldırganların ikisi öldürüldü. 3 canlı bomba ile düzenlenen saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 31 kişi can verdi.Kanlı saldırıda yaralananların sayısı ise 147'ye ulaştı. Hastane önenden canlı yayın yapan CNNTürk Muhabiri halen 38 yaralının durumunun ağır olduğunu duyurdu.

Saldırı sonrası ilk kez yapılan resmi açıklamada korkunç blanço ortaya çıktı İstanbul Valisi yaptığı açıklamada kanlı saldırıda en az 31 kişinin can verdiğini duyurdu. Atatürk Hava Limanı'ndaki saldırının ardından tüm uçuşlar bugün akşam saat 20.00'ye kadar durduruldu.

HAVA ALANINA BOMBALI SALDIRI

Bombalı saldırının ardından dış hatlar terminali tamamen boşaltıldı. Dış Hatlar terminaline içeriye giriş tamamen yasaklandı. Terminalin olduğu bölgenin etrafında güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.
Yaralananların tamamı hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan bazılarının durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenili.


3 AYRI CANLI BOMBA İLE SALDIRI

İstanbul Valisi Vasip Şahin saldıyla ilgili olarak yaptığı ilk açıklamada üç ayrı canlı bombanın Dış Hatlar Terminali'ne sızmaya çalıştığını söyledi. Çatışma öncesi bir canlı bombanın kendini patlattığı kesinleşti. Bunlardan ikisinin çatışma sırasında öldürüldüğü tahmin ediliyor..

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba saldırısında, ilk belirlemeler göre 28 kişi hayatını kaybetti, 60'a yakın yaralı hastanelere intikal ettirilmiştir" dedi. Ancak Vali'nin açıklamasının üzerinden bir saat geçtikten sonra ölü sayısı 31'e yaralı sayısının ise 147'ye çıktı,

Bu arada saldırı sonrası Atatürk Hava Limanı sabah saat 08.00'e kadar tüm uçuşlara kapatıldı.

SALDIRIDA YARALANANLARIN İSİMLERİ

Bu arada Atatürk Hava Limanı Dış Hatlar Terminali'ne yapılan saldırıda hayatını kaybeden ve yaralananların isimleri henüz belirlenmedi. Saldırı sırasında yakınlarından haber alamayan yüzlerce vatandaş hastane önlerine akın etti.
Kanlı saldırıda iki kabin memuru ile iki güvenlik görevlisinin de şehit düştüğü öğrenildi.

Sosyal Medya'da yakınlarından haber alamayan vatandaşlar şu isimleri paylaşıyor.

HAYATINI KAYBEDENLER

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler Adli Tıp Kurumuna getiriliyor. Saat 01. 30 itibari ile 4'ü kadın 26 kişinin cenazesi kuruma getirildi. Kimlik tespit çalışmaları da hızla sürüyor. 4 erkeğin kimlikleri tespit edildi.

Çağatay Çöl,
Sadık Petek (47)
Mehmet Mert (30)
Ethem Uzunsoy (43)
Haber alınamayanlar

Sevgi Irmak
Serhat Yüce
Yalçın Berk
Atalay Aydın
Raziye Turhan

SAĞLIK DURUMU İYİ OLANLAR

Eda Ersoy,
Turgut Çetin,
Erhan Çetinkaya

 KRİZ MASASI BOŞ, TELEFONLARA BAKAN YOK

Atatürk Hava Limanı'na yapılan kanlı baskının ardından hastanelere akın eden vatandaşlar oluşturulan kriz masasına ulaşamıyor. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi'nde oluşturulan kriz masasında görevli yok.
Kızılay Genel Müdürü ve Sağlık Bakanlığı kan ihtiyacı yok derken, gece saat 02.00'da bile hastane görevlileri kan ihtiyacı anonsu yaptı. Hastaneyi telefonla arayan yaralı yakınlarının telefonlarına ise kimsenin çıkmadığı iddia ediliyor.

SALDIRIDA 7 TERÖRİST ROL ALDI

Atatürk Hava Limanı'na düzenlenen kanlı saldırıda 7 teröristin katıldığı iddia edildi. İddia Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi'den geldi. Selvi, CNN Türk'te  yaptığı konuşmada 'İlk gelen bilgilere göre saldırıda en az 7 teröristin rol aldığı belirlendi. Güvenlik güçleri şu an saldırının olduğu bölgenin tamamına hakim' dedi.


SALDIRI'DA 60 YARALI VAR

Kanlı saldırı sonrası ölü ve yaralı sayısı hakkında sürekli çelişkili bilgiler gelodi. Son olarak hastaneye kaldırılan yaralı sayısı 60 olarak açıklandı. Yetkililer yaralılardan en az 6'sının durumunun ağır olduğunu duyurdu

TÜM UÇUŞLAR DURDURULDU: HAVA LİMANI TAMAMEN BOŞALTILIYOR

Atatürk Hava Limanı'nda tüm uçuşlar iptal edildi. Hava Limanı tamamen boşaltılıyor. İstanbul'a gelen tüm uçaklar Sabiha Gökçen Hava Limanı'na yönlendirilirken, pist başında kalkmaya hazırlanan uçaklar da geri dönderildi.

KAN İHTİYACI VAR

Bu arada Bakırköy Dr. Sanik Konuk Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılar için çok sayıda kana ihtiyaç var. Hastaneye yakın vatandaşların acil servise başvurması istendi.


İki saldırgan el bombalarıyla saldırı düzenledi. El bombası atan iki teröristin etkisiz hale getirmek için operasyon düzenlendi. Yaralanan çok sayıda vatandaş tedavi altına alındı, Ambulanslar trafik yoğunluğu yüzünden alana ulaşmakta zorlanıyor. Polis Hava alanına giden yolları trafiğe kapatarak cankurtaranlar için güzergah oluşturuyor. Yaralılar Bakırköy Devlet Hastanesine götürülüyor.. Silahlı çatışma sırasında iki terörist öldürüldü. Polis vatandaşların ihbarı doğrultusunda silahlı bir teröristi arıyor.

Bombalı saldırı sonrası ilk bilgiyi veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, iki teröristin önce silahlarla terminali taradığını daha sonrada üzerlerindeki bombayı patlatarak intihar ettiğini söyledi.

Saldırı sırasında en az 10 kişinin can verdiği, aralarında çocuklarında bulunduğu 40 kişinin yaralandığı bildirildi..Bakan Bozdağ, saldırganların önce kaleşinkof silahlarla saldırdığını sonra da el bombaları attığını söyledi. Bozdağ ilk bilgilere göre 10 kişinin can verdiğini söyledi.



Bombalı saldırıyı düzenleyen iki teröristin olay yerinde öldürüldüğü ortaya çıktı. Öldürülen iki teröristin hangi örgüte üye olduğu henüz bilinmiyor.

Bu arada polise gelen silahlı bir kişinin terminale girdiği iddiasının ardından özel harekat polislerinin binada aramalarını sürdürüyor.



Fatih Acar Görgü Tanığı: HABERTÜRK TV canlı yayınına katılan ve kendisini hava limanı çalışanı olarak tanıtan Fatih Acar olayı gördüğünü belirterek şunları söyledi; Önce çatışma çıktı, önce bir bomba patlama oldu, arkasından üç patlama daha oldu. Gitmeye hazırlanan yolcular arasında patlama yeni oldu. Burada sağlık zaafiyeti çıktı. Ambulanslar patlamadan 20 dakika sonra olay yerine geldi. Başımı kaldırdığımda bombayı gördüm.
Adamlar elini kolunu sallayarak limana giriyorlar, bu bir güvenlik zaafiyetidir. Hava Limanı'nda baya bir

Koskoca hava limanında iki üç tane doktor var. Burada yaralılara tampon tutuyoruz, şu an gördüğüm iki tane ağır yaralımız var.





İki saldırgan el bombalarıyla saldırı düzenledi. El bombası atan iki teröristin etkisiz hale getirmek için operasyon düzenlendi. Yaralanan çok sayıda vatandaş tedavi altına alındı,

Terminal binasına girişler kapatıldı. Polis önlem olarak hava alanı girişini de tamamen kapattı. Dış hatlar terminali giriş önünde araçtan inen iki terörist 4 el bombasını X-Ray bölümlerine atarak saldırdı. Polis teröristleri ateş açarak durdurdu. Yaralananların büyük bölümü halen Dış Hatlar terminali içinde ilk yardım yapılıyor.

YARALI SAYISI BELLİ DEĞİL

Saldırı sonrası Başbakan Yıldırım Akbulut'un başkanlığında bir kriz masası kuruldu. Yaralı sayısı hakkında kesin bilgi yok. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır. 30'dan fazla ambulans şu anda hareket halinde.


Bombalı saldırı öncesi çıkan çatışmada teröristlerin fark edildiği, ortaya çıktı. Güvenlik güçlerinin iki şüpheliyi durdurmaya çalıştığı, silahlı çatışma sırasında saldırganların en az 4 el bombasını terminal içine attığı ortaya çıktı..

Saldırı sırasında hayatını kaybedenlerin olduğu iddia edildi. Habertürk TV muhabirinin iddiasına göre durumu ağır olan bazı yaralılar hayatını kaybetti.


POLİS SİLAHLI BİR TERÖRİSTİ ARIYOR

Bu arada saldırı sonrası silahlı bir teröristin olduğu ihbarı üzerine Dış Hatlar Terminali tamamen abluka altına alındı. ÖZel Harekat polisleri silahlı teröristi arıyor.

FACEBOOK GÜVENLİK UYGULAMASI AKTİF HALE GETİRİLDİ



Atatürk Hava Limanı'na yönelik terörist saldırı sonrası Sosyal Medya devi Facebook kullanıcıları için 'Güvendemisin' uygulamasını İstanbul'da oturanlar için aktif hale getirdi.

SALDIRI NASIL MEYDANA GELDİ

Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde patlama yaşandı. Patlamada yaralananlar ambulansla Bakırköy Devlet Hastanesi'ne götürülüyor. Terör saldırılarının yaşandığı noktada ambulanslar bekletiliyor. Görüntülerde 1 den fazla cansız bedenin olduğu görülüyor.
İlk terör saldırısından çok kısa süre sonra kaydedilen görüntülerde yaralandıkları için ya da şok geçirdikleri için yerde yatanlar görülüyor. Çevredekilerin yardım için bu kişilerin yanına koştuğu sırada bir patlama sesi daha duyuluyor. Atatürk Havalimanı'ndaki birden fazla terör saldırının en kritik görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

AYRINTILAR TAKİP EDİLİYOR
Son Güncelleme: 29.06.2016 02:30
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Haberi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.