Son dakika haberleri, Sabiha Gökçen'de çatışma, Konya'da operasyon

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda üstlenen paralel yapılanmanın silahlı unsurları silahlı çatışma sonucu yakalandı.

17 Temmuz 2016 Pazar 22:23
Son dakika haberleri, Sabiha Gökçen'de çatışma, Konya'da operasyon






Sabiha Gökçen'de çatışma, Konya'da operasyon

Son Dakika Haberleri, Darbeci cuntaya destek veren TSK içindeki FETÖ'cü parelel yapılanmaya yönelik son operasyonlar yapılıyor. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki Jandarma Koruma Bölük Komutanlığı'nda giden polislerle bazı askerler arasında kısa süreli çatışma çıktı. Darbe girişimi soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı olan ve 11 asker gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre bazı askerlerin emniyet güçlerine direnmesi sonucunda asker ve polis arasında kısa süreli çatışma çıktı. Ölen yada yaralananın olmadığı olayın sonunda 11 asker gözaltına alındı.

KONYA'DA OPERASYON; ALBAY ERTÜRK GÖZ ALTINA ALINDI

Konya Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi ekiplerinin eşliğinde yaklaşık 30 araçla 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na operasyon yapan polis, Üs Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk ve 7 askeri göz altına aldı.
Geçen 15 Temmuz günü yapılan darbe girişiminin ardından 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı nizamiyesi belediye otobüs ve kamyonlarla kapatılıp, giriş ve çıkış yapılmasına izin verilmemişti. Bugün de Özel Harekat Şubesi ekipleri ve TOMA eşliğinde çok sayıda polisin katıldığı bir operasyon düzenlendi. Yaklaşık 30 araçla 3'üncü Ana Jet Üssü'ne giren polisler, Albay Mustafa Ertürk ve 7 askeri gözaltına aldı.
Hava üssüne düzenlenen operasyonun ardından savaş uçaklarının kalktığı pist ve hangarların önleri belediye otobüsleri, kamyonlar ve iş makineleri ile kapatılırken 11 askerin daha göz altına alınacağı belirtildi.
3'üncü Ana Jet Üs ve Konya Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar hakkında da yakalama kararı çıkartılmıştı. Tümgeneral Haluk Şahar’ın arandığı belirtildi.

DİRENİŞ GÖSTERMEDEN TESLİM OLMUŞLAR

Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na düzenlenen operasyon göz altına alınan Üs'ün Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk ile birlikte aralarında 1 yarbay ve 1 teğmenin de bulunduğu 6 asker ifadeleri alınmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Darbe kalkışması sonrası 'Türkiye genelinde hükümeti devirmeye, Anayasal cebren ilgaya teşebbüs etmek' suçundan Fetullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu iddiasıyla göz altına alınan Albay Ertürk ve askerlerin hiçbir direniş göstermeden üsse gelen polislere teslim olduğu bildirildi.

TANKER UÇAĞIN İNİŞİNE İZİN VERİLMEMİŞ

Diğer taraftan 15 temmuz tarihinde gerçekleştirilen darbe kalkışması sırasında Ankara’yı bombalayan F-16 uçaklarına yakıt ikmali yapmak için Adana’dan kalkan tanker uçaklardan bir tanesinin yakıt almak için Konya 3’üncü Ana Jet Üssü’ne inmek isteği ancak darbe karşıtı askerlerin araçlarla pisti kapatarak uçağın inişine izin vermediği öğrenildi.
Gözaltı listesinde bulunan 3'üncü Ana Jet Üs ve Konya Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar'ın yanısıra 12 askerlerin yakalanması için de çalışmaların sürdüğü bildirildi.


İZMİR'DE GÖZALTI SAYISI 73 OLDU: GÖZALTI SAYISI ARTTI

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı bir grup tarafından geçen cuma yapılan darbe girişimiyle ilgili gözaltılar sürüyor. Darbe girişiminin ardından İzmir'de düzenlenen operasyonlarda, gözaltına alınanların sayısı 79'a çıktı. Gözaltına alınıp Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüpheliler arasında, Ulaştırma Personel ve Eğitim Okul Komutanı Tümgeneral Mustafa İlter, İstihkam Okul ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Osman Nadir Saylam, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, Hava Teknik Okullar Komutanı Tümgeneral Ahmet Cural, Hava Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Veyis Savaş ve Hava Sınıf Okulları Komutanı Tuğgeneral Ersal Ölmez bulunduğu belirtildi. Tuğgeneral Osman Nadir Saylam'ın emniyete getirildiği sırada rütbelerinin söküldüğü görüldü.
Bu arada gözaltına alınan şüphelilerin yakınları emniyet binası önünde beklemeye başlarken, polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Daha önce adliyeye sevk edilen 20 şüpheli hakkında ek gözaltı süresi alınarak tekrar emniyete getirildiği bildirildi. İzmir'de yakalanan 4 hakim ve savcıdan 3'ünün Adana'ya, 1'inin Van'a gönderildiği kaydedildi. Ayrıca, gözaltındaki 79 şüpheliden 9'unun savcı, 12'sinin hakim olduğu öğrenildi. İfadelerine başvurulan askerlerin susma haklarını kullandıkları bildirildi.

BASKIN EMRİNİ VEREN PİLOT KURMAY ALBAY İDDİASI

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki Grand Yazıcı Club Turban Oteli'nde tatil yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasından kısa bir süre sonra kaldığı villanın darbe girişiminde bulunan askerler tarafından basılmasıyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.
Buna göre, özel eğitimli askerlere baskın emrini, 2. Ana Jet Üs Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ramazan Elmas'ın verdiği iddia edildi. Ayrıca baskına katılan askerlerin, Marmaris'e gitmeden bir kaç saat önce bir başka noktadan İzmir'e geldikleri bildirildi.

KIRKLARELİ'NDE TUĞGENERAL KOÇAK ve ARI TUTUKLANDI  

Edirne’de askeri darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 55’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
Tuğgeneral Hidayet Arı’nın verdiği ifadesinde, "Bana Genelkurmay’dan talimatla emir geldi. Daha sonra televizyondan darbe girişimi olduğunu öğrenince emri uygulamadım. Tankların kışladan çıkmasını engelledim ve geri çektim. Eğer ki bir suç varsa, bu suç benimdir. Emirleri ben veririm. Diğer görevli personelin hiçbir suçu yoktur. Ben darbe girişiminde bulunmadım" dediği öğrenildi.
Tuğgeneral Arı ile birlikte aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tankçı Binbaşı Ekrem Tekinaslan da tutuklanarak cezaevine konuldu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.