Son Dakika Hava Durumu; Bugün hava nasıl olacak?

Ege Bölgesi'nin iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olacak. Meteoroloji'den alınan bilgilere göre Ege ve Karadeniz'de fırtınanın etkili olması bekleniyor.

26 Ocak 2018 Cuma 03:15
Son Dakika Hava Durumu; Bugün hava nasıl olacak?






Son Dakika Hava Durumu; Kar yağışı yolları kapattı

Türkiye kar, fırtına ve soğuk hava dalgasının etkisi altına girdi. Akdeniz'in kuzey kısımları, İç Anadolu Bölgesi'nin büyük bölümü, Ege Bölgesi'nin iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olacak. Meteoroloji'den alınan bilgilere göre Ege ve Karadeniz'de fırtınanın etkili olması bekleniyor.


İstanbul'da ise kar yağışı beklenmiyor. Ancak hafta sonu hava sıcaklığı için don beklentisi var. Meteoroloji verilerine göre yarın gece yarısından itibaren soğuk hava etkili olacak Hafta sonu İstanbul ve Marmara için sis uyarısını da dikkate almakta fayda var. Bugün sabah saat 09.00 12.00 arasında yağmur bekleniyor, yüksek kesimlerde yağış kara çevirebilir. Bu arada gece yarısına doğru İstanbul'da yağmurun yağdığı bazı bölgelerde yer yer kar yağışı da etkili oluyor.  


İstanbul’da beklenen kar yağışı birkaç gündür aralıklarla şehir merkezinde etkisini göstermeye devam ediyor. Akşam saatlerinde yağmurun yağdığı bazı bölgelerde yer yer kar yağışı etkili oluyor. Araçların üzerinde ve bazı bölgelerde kar birikintileri oluştu.

SİVAS'A BEKLENEN KAR NİHAYET GELDİ

Haftalardır Sivaslı vatandaşların beklediği kar nihayet şehir merkezinde etkili olmaya başladı. Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle rehabilitasyon merkezleri 1 gün tatil edilirken, kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personele de idari izin verildi.
Sivas ve genelinde dün akşam saatlerinde başlayan ve bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Vatandaşlar kaldırımlarda yürümekte zorluk çekti. Trafikte de zaman zaman aksamalar yaşandı.
Sivas Valiliği yoğun yağışı dolayısıyla il merkezindeki rehabilitasyon merkezlerinin bir gün tatil edildiğini duyurdu. Kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile çalışanlarına da 1 gün idari izin verildi.

YOLLAR KAPANDI

İç Anadolu Bölgesi'nde yer yer etkili olan kar yağışı ulaşımı etkiliyor. Konya Antalya karayolu yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle akşam saatlerinde trafiğe kapatıldı.


Dün sabah saatlerinden bu yana etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle çekici türü araçların geçişine izin verilmeyen Seydişehir-Antalya karayolu, akşam saatlerinde başlayan tipi nedeniyle araç trafiğine kapatıldı. Marangozlar Kavşağında bölge trafik ekipleri tarafından araç geçişine izin verilmezken, yolda kalan araçlar ekipler tarafından kurtarılarak dinlenme tesislerine yönlendirildi.
Öte yandan, karayolları ekipleri yolu yeniden trafiğe açabilmek için küreme tuzlama ve genişletme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Hava Durumu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.