Son Dakika İdlib; Türk askeri konvoyuna saldırı, şehit var

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de İdlib Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü 'nde bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda bir şehit var.. Şehit sivil personelin DSİ görevlisi olduğu öğrenildi.

30 Ocak 2018 Salı 22:54
Son Dakika İdlib; Türk askeri konvoyuna saldırı, şehit var






Son Dakika İdlib; Türk askeri konvoyuna saldırı şehit var


 
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de 'İdlib Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü 'nde bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda bir şehit var..

İdlib'ten acı haber... TSK'dan yapılan son dakika açıklamasında İdlib'te askeri konvoya bombalı araçla saldırı düzenlendiği belirtildi. Saldırıda 1 sivil personelin şehit olduğu, 1 askerin ve 1 sivilin yaralandığı ifade edildiTürk Silahlı Kuvvetleri (TSK), İdlib kuzeyine intikal halinde olan konvoya, bölücü terör örgütü mensubu silahlı teröristlerce bombalı araçla yapılan saldırıda, 1 sivil görevli şehit olduğunu, 1 asker ile 1 sivil görevli personelin yaralandığını açıkladı.


TSK’dan yapılan açıklamada, İdlib Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü faaliyetleri kapsamında, 30 Ocak 2018 tarihinde İdlib kuzeyinde intikal halinde olan konvoya, bölücü terör örgütü mensubu silahlı teröristlerce bombalı araçla saldırı düzenlendiği, konvoyda görevli bir sivil görevlinin şehit olduğu, bir asker ile bir sivil görevli personelin yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, “Saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz” denildi.

BAKAN EROĞLU: DSİ ÇALIŞANI ŞEHİT OLDU


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Devlet ve Su İşleri (DSİ) çalışanı Yasin Tanboğa'nın şehit olduğunu, yine DSİ çalışanı Mahmut Pakyürek'in ağır, Uzman Çavuş Ömer Güneş'in de hafif şekilde yaralandığını açıkladı. Bakan Eroğlu, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:


"Bugün Zeytin Dalı Harekatına katılan DSİ mensuplarımızdan Yasin Tanboğa şehit olmuş, Mahmut Pakyürek ağır şekilde, Uzman Çavuş Ömer Güneş ise hafif yaralanmıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ailesi ve milletimizin başı sağ olsun."


AZEZ'E 3 ROKET ATILDI


Afrin'in Marenez bölgesinden 22.00 sıralarında roketli saldırı düzenlendi. Birbiri ardından ateşlenen 3 roket mermisi, Azez kent merkezinde büyük gürültüyle patladı. Korkuya yol açan patlamamanın ardından güvenlik güçlerince yapılan incelemede roketlerin yerleşim alanlarına birkaç yüz metre mesafedeki boş arazilere düştüğü belirlendi. Yaralananın olmadığı saldırı sonrası cephe hattındaki ÖSO güçleri, Marenez bölgesindeki terör örgütü mevzilerini ateş altına aldı.

Son Güncelleme: 30.01.2018 21:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.