Son dakika Kilis; Şiddetli patlama yaralılar var

Kilis' te şiddetli bir patlama meydana geldiği insanların etrafa kaçıştıkları bildirildi. Patlamanın nedeni henüz bilinmiyor. Sabah saatlerinde yapılan saldırıda 16 kişi yaralanmıştı

24 Nisan 2016 Pazar 18:34
Son dakika Kilis; Şiddetli patlama yaralılar var






Son dakika Kilis; Şiddetli patlama yaralılar var

Kilis' te şiddetli bir patlama meydana geldiği insanların etrafa  kaçıştıkları bildirildi. Patlamanın ardından yapılan açıklamada 1 vatandaşın can verdiği açıklandı..

CAMİ DE PATLAMA, YARALILAR VAR

Kilis'te bugün saat 18.00 sıralarında kent merkezindeki Tekke Camii avlusunun yanısıra aynı saatlerde yine cami yakınına ve Demirciler Mahallesi olmak üzere iki roket mermisi daha düştü. Olayda ölen Fatma Demir'in, Demirciler mahallesi'nde akşam akşam isabet eden roket mermisinin patlaması sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi. Bugün toplam 5 roketin düştüğü Kilis'te 1 kişi ölü, 26 kişi de yaralandı.
Ocak ayından bu yana Kilis'e düşen roket sayısı 40'ı aşarken meydana gelen paklamalarda 5'i Suriyeli 16 kişi yaşamını yitirdi, 50'yi aşkın kişi ise yaralandı.  

Kilis'te saat 18.00 sıralarında Suriye'den atılan Katyuşa roketatar mermileri bu kez Kilis Valiliği'ne 100 metre uzaklıktaki camiye isabet etti. Camideki patlamada yaralananlar olurken çevredeki binaların camları kırıldı.
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın Kilis Valiliği'nde bulunduğu sırada meydana gelen patlama, kentte büyük paniğe neden oldu. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.
Gerginliğin tırmandığı Kilis'te toplanan vatandaşlar 'Artık yeter', 'Önlem alınsın' diyerek tepkilerini dile getirdi

AYRINTILAR TAKİP EDİLİYOR

CAMİ'YE KATYUŞA'LI SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ


Suriye tarafından atılan ve Kilis kent merkezindeki Demirciler Mahallesi'nde 2 ayrı noktaya düşen Katyuşa roket atar mermilerinden birinin bir binanın çatısını delerek içeride patladığı, diğer roketin ise bir evin bahçe duvarında patladığı ortaya çıktı.

Roketatar mermilerinin patlamasıyla yaralanan ve sinir krizleri geçirerek hastaneye getirilenlerin sayısı 16'yı buldu. Bunlardan 10'unun Türk, aralarında 3 aylık bebeğin de bulunduğu 6'sının Suriyeli olduğu belirtildi.
Yaralılardan 6'sının vücuduna şarapnel parçalarının isabet ettiği, diğerlerinin işinin ise baygınlık veya sinir krizi geçirdiği saptandı ve bazıları ayakta müdahalenin ardından taburcu edildi. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
Hastaneye başvuran 16 kişiden 1'inin kimliği henüz belirlenemezken, bebekten 80 yaşına kadar olan 15 kişi şunlar:
Hidayet Manaz, Hibe Cuma, Meys Hafız, Nesim Hafız, Ali Hafız, İlef Hafız (bebek), Selma Nohut, Mehmet Murat Can, Alper Can, Abdi Can, Muhammet Can, Gülçin Can, Aysel Çolakgil, Kevser Altay ve Saniye Soran.

GÖSTERİ YAPMAK İSTEYENLERE GÖZALTI

Kilis'te bu sabahki patlamaların ardından protesto gösterisi için toplanan grup, Kilis Valiliği'ne yürümek istedi. Ancak, geçen cuma günü Kilis Valiliği'nin kentte her türlü eylem ve etkinliğin yasaklanması kararı nedeniyle polis, yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek kalabalığın dağılmasını istedi.
Kalabalığın yürümekte ısrar edip Kilis Valiliği'ne doğru ilerlemesi üzerine polis müdahalede bulundu ve çok sayıda kişiyi gözaltına alarak grubu dağıttı.

IŞİD HEDEFLERİ VURULUYOR

Bu arada sınırda konuşlu birlikler, roket mermilerinin geldiği IŞİD denetimindeki Bab bölgesini Fırtına obüsleriyle vurmaya devam ediyor. TSK birliklerinin yaptığı top atışlarıyla hedef alınan IŞİD mevzilerinden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görülüyor.
Sınır hattında güvenliğin en üst seviyede tutulduğu Kilis'te, polis ekipleri de kent merkezinde olası eylemlere karşı önlemlerini artırdı.





 
Son Güncelleme: 24.04.2016 21:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.