Son Dakika Niğde, Niğde'de metan gazı 100 kişiyi hastanelik etti

Son Dakika Haberberi; Günlerdir fokurdayan dere yatağından sızan metan gazı Niğde'yi sabaha kadar uykusuz bıraktı. Niğde'de dereye biriken metan gazı 100 kişiyi hastanelik etti.

27 Haziran 2016 Pazartesi 08:38
Son Dakika Niğde, Niğde'de metan gazı 100 kişiyi hastanelik etti






Son Dakika Niğde, Niğde'de metan gazı 100 kişiyi hastanelik etti

Son Dakika Haberberi Niğde'de dereye biriken metan gazı 100 kişiyi hastanelik etti

Sahur yapmak için yataklarından kalkan Niğdeli vatandaşlar ağır bir koku yüzünden baş dönmesi şikayetiyle hastaneye akın etti. Sabahır erken saatlerine kadar hastanele akın eden 100 kadar vatandaşın durumu normale dönerken, bu arada doğal gaz kaçağı ihbarları da uzun süre devam etti. Sabahın ilk ışıklarına doğru kokunun gerçek nedeni ortaya çıktı.


KIZILCA DERESİ METAN GAZI BİRİKTİRMİŞ

Niğde'de kent merkezinde sahur vakti yayılan ağır ve kötü bir koku paniğe neden oldu. Yaklaşık 100 kişinin etkilenerek hasteneye akın ettiği kokunun, Kızılca Deresi'nde biriken metan gazından kaynaklandığı belirlendi.

Sahur vaktinde farklı mahallelerden polisi arayan çok sayıda kişi yoğun doğalgaz kokusu olduğu ihbarında bulundu. Kentin farklı noktalarından peş peşe ihbar alan polis, alarma geçti. Polis, itfaiye ve afad ekipleri, kent merkezinde mahalle mahalle gezerek, kokukunun kaynağını bulmaya çalıştı. Kokunun, doğalgaz hattındaki bir kaçaktan kaynaklanabileceği şüphesiyle doğalgaz dağıtım şirketinin yetkililerini ulaşıldı. Yapılan kontrollerde doğalgaz hattında herhangi bir kaçak olmadığı açıklandı.

GÜNLERDİR DERE YATAĞINDA FOKURDAMA VARDI

Kokudan etkilenen yaklaşık 100 kişi kentteki çeşitli hastanelere akın etti. Gece boyu yapılan çalışmalarda kokukun, Kızılca Deresi’nin bitiminde toplanan sudan yayıldığı belirlendi. Doğalgaz ekiplerinin suda yaptığı ölçümlerde yüksek oranda metan gazı tespit edildi. Niğde Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel ve Çevre Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan, bölgedeki çalışmaları yerinde izlerken, incelenekmek üzere dereden numune su alındı. Kokunun, deredeki fokurdamalar nedeniyle geniş bir alana yayıldığı tahmin ediliyor.

Koku nedeniyle rahatsızlık geçiren çok sayıda kişi hastanelerin acil  servisine başvurdu. Ambulansların yanı sıra polis ekipleri de rahatsızlanan  vatandaşları hastanelere taşıdı. Daha çok çocuklar ve yaşlıların etkilendiği koku  nedeniyle hastanelerde çok sayıda kişinin maske taktığı görüldü.
Hastaneye giden vatandaşlardan Naime Bahar, Esenbey Mahallesi'nde  oturduğunu, sahur için uyandıkları sırada şiddetli kokuyu hissettiklerini  anlattı. Balkonda çamaşır astığı sırada eve koku geldiğini ifade eden Bahar, 11  aylık bebeğini rahatsızlanınca hastaneye getirdiğini kaydetti.

 
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Niğde
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.