Son Depremler: Bilim insanlarından Türkiye için kritik uyarı

Irak'ta meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki büyük depremin ardından ölü ve yaralı sayısı hızla artarken, Türkiye için uzmanından önemli bir uyarı geldi.

13 Kasım 2017 Pazartesi 17:00
Son Depremler:  Bilim insanlarından Türkiye için kritik uyarı






Son Depremler: Türkiye için kritik uyarı

Irak depreminin ardından gözler bölgedeki fay hareketliliğine çevrildi. Türkiye ve bölgenin jeolojik yapısını çok iyi bilen Prof.Dr. Celal Şengör Arabistan Yarımadası'nın Türkiye üzerindeki baskısının giderek arttığını belirterek "Arabistan Anadolu'nun üzerine bindiriyor" dedi.

Prof.Dr. Celal Şengör, Habertürk Tv Kanalında katıldığı Teke Tek programında, son depremin Türkiye'yi sıkıştıran Arabistan Yarımadası'nın baskısının daha da arttığı uyarısında bulundu. Fay hareketliliğini çizerek anlatan Şengör, "Türkiye Batı'ya atılıyor. Türkiye'nin Batı'ya atılması 1939 Erzincan, 1941 Reşadiye, 1942 Erbaa, 1944 Bolu, 1967 Adapazarı, 1999 Gölcük ve Kaynaşlı, gelecekte İstanbul depremi" ifadelerini kullandı


Fay hareketliliğini çizerek anlatan Şengör, "Türkiye Batı'ya atılıyor. Türkiye'nin Batı'ya atılması 1939 Erzincan, 1941 Reşadiye, 1942 Erbaa, 1944 Bolu, 1967 Adapazarı, 1999 Gölcük ve Kaynaşlı, gelecekte İstanbul depremi" ifadelerini kullandı

Prof. Dr. Celal Şengör, Irak'ta meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremin ardından uyardı. Şengör yaptığı açıklamada, "Burada bize ilginç bir mesaj var. Arabistan biraz daha sıkıştırdı Türkiye'yi. Peki ne oluyor? Kuzey Anadolu fay hattı ve Anadolu fay hattı...Buralar sıkışıyor. Türkiye Batı'ya atılıyor." ifadelerini kullandı.

Habertürk TV’de yayınlanan Teke Tek Özel programına konuk olan deprem Uzmanı Prof. Dr. Celal Şengör, Irak'ta meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Bölgedeki hareketliliği çizerek anlatan Şengör, "Türkiye'nin Güneyi'nden geçen bir hat var. Bu hat boyunca Arabistan Türkiye'ye doğru geliyor. 1,6 santimetre hızla yaklaşıyor. Lice depremini hatırlayalım. Burada bindirme depremler oluyor. Anadolu Arabistan'ın üzerine bindiriyor. Burada bize ilginç bir mesaj var. Arabistan biraz daha sıkıştırdı Türkiye'yi. Peki ne oluyor? Kuzey Anadolu fay hattı ve Anadolu fay hattı...Buralar sıkışıyor. Burası yumuşak bir yer. Türkiye Batı'ya atılıyor. Türkiye'nin Batı'ya atılması; 1939 Erzincan, 1941 Reşadiye, 1942 Erbaa, 1944 Bolu, 1967 Adapazarı, 1999 Gölcük ve Kaynaşlı, gelecekte İstanbul depremi. Şimdi burası eli kulağında. Bir de eli kulağında olan Yumurtalık fayı meşhur. İstanbul'da en büyük 7,6 bekliyoruz. Burası 7,3 oldu. Burada olan bu kadar büyük deprem hissedilir" dedi.

Son Güncelleme: 13.11.2017 17:34
Anahtar Kelimeler:
Son Depremler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.